Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Froome vil slanke seg foran Tour de France

Må henge på 12 kilo lettere konkurrenter.

VIL HA DENNE TILBAKE: Chris Froome veltet ut av sommerens Tour de France, og Vincenzo Nibali vant. Nå vil han slanke seg tilbake til toppen av det prestisjetunge etapperittet. FOTO: AFP PHOTO / JEFF PACHOUD
VIL HA DENNE TILBAKE: Chris Froome veltet ut av sommerens Tour de France, og Vincenzo Nibali vant. Nå vil han slanke seg tilbake til toppen av det prestisjetunge etapperittet. FOTO: AFP PHOTO / JEFF PACHOUD Vis mer

(procycling.no): I år satte en brosteinsvelt strek over seiersplanene i Tour de France for Chris Froome.

Neste års utgave er så å si fritt for tempokilometer (14 kilometer individuelt og en dobbelt så lang lagtempo, vår anm.), noe som gjør at Sky-stjernen er nødt til å prioritere nytt i treningshverdagen.

- Det er klatrernes ritt neste år, så jeg er nødt til å jobbe ekstra hardt i fjellene, og tilbringe mindre tid på temposykkelen. Det kommer til å bli viktig å være så lett som mulig, så ernæringen vil spille en viktig rolle, sier Froome i en pressemelding.

69 kilo mot 57 ... Den kenyafødte briten er 185 centimeter lang, men har en matchvekt på i underkant av 69 kilo.

Det hjelper ikke stort når man blant annet skal forsøke å henge på 57 kilo lette og 167 centimeter korte Nairo Quintana i motbakkene.

• Les også: Her sesongåpner Boasson Hagen i 2015

Har man sett Froome i egen person legger man fort merke til at overarmene hans er tynnere enn underarmene, så spesielt mye er det ikke å skrape bort fra den kroppen, heller.

- Tinkovs forslag har noe ved seg At han nå har bestemt seg for å satse alt på Tour de France, kommer kun dager etter at sponsor ønsket seg Bradley Wiggins i neste års Giro d´Italia.

Tinkoff-Saxos sjef, Oleg Tinkov, ønsket å se de største Grand Tour-kapasitetene i de største etapperittene under samme sesong.

Dét kommer ikke 29-åringen til å begi seg ut på i 2015:

- Konseptet har noe ved seg, men jeg vet hvor hardt det er å gå for topplassering i to av rittene under samme sesong. Per nå føler jeg at touren skal være min hovedsatsing. Det kan endre seg i framtiden, men neste år blir det touren.

Gjorde helomvending De nye uttalelsene rimer dårlig med de han ga i etterkant av at årets Tour de France-løype ble presentert.

- Laget om jeg må vurdere mulighetene nøye før vi beslutter hvilke Grand Tours jeg kommer til å konkurrere i. Jeg ser på meg selv om en ganske balansert sammenlagtrytter. Giroen, med den seks mil lange tempoetappen og flere tøffe fjelltoppavslutninger, vil være et balansert løp som passer meg bra. Dersom jeg kjører giroen, kan jeg også komme tilbake i toppform til vueltaen og ha en realistisk seiersmulighet der, uttalte han i forrige måned.

Nå peker han på de samme samtalene med laget, men som altså har fått et helt annet utfall:

- Sammen med laget var vi nødt til å prioritere noen ritt over andre, og touren forblir mitt hovedfokus i 2015, skriver han i tirsdagens pressemelding.

Tidligere er det også klart at Joaquim Rodriguez, Vincezo Nibali og Nairo Quintana satser på neste års tour.

Alberto Contador vurderer å stille til start både i Giro d´Italia og Tour de France neste år.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling