RASKEST: Britiske Chris Froome var raskest i prologen i Tour de Romandie i dag. Gabriel Rasch sykler også rittet. Foto: AFP PHOTO / PASCAL POCHARD-CASABIANCA
RASKEST: Britiske Chris Froome var raskest i prologen i Tour de Romandie i dag. Gabriel Rasch sykler også rittet. Foto: AFP PHOTO / PASCAL POCHARD-CASABIANCAVis mer

Froome viser gryende Tour de France-form

Raskest på prologen i Tour de Romandie i dag.

Sky-rytteren Chris Froome åpnet med seier på prologen i sykkelrittet Tour de Romandie i Sveits tirsdag.

Briten fullførte de 7,45 kilometerne fra Le Châble til Bruson på 13.15 minutter. Det skilte seks sekunder til Garmins Andrew Talansky og ytterligere sju til treer Robert Kiserlovski fra Radioshack-laget.

Froome startet sist av samtlige i prologen og viste tidlig at han var hakket raskere enn konkurrentene. Dermed blir det Sky-syklisten som ikler seg ledertrøyen når rittets første etappe, 176,8 kilometer fra Saint-Maurice til Renens, tråkkes i gang onsdag.

— Jeg har ikke syklet et etapperitt på en måned, så jeg visste ikke hvor god formen min var. Seieren på prologen er definitivt et godt tegn. Jeg håper å forsvare trøyen hele uken, men jeg vet det blir tøft, sa forrige års Tour de France-toer.

Lagkameraten Bradley Wiggins vant Tour de Romandie i fjor, men deltar ikke i årets ritt. Tirsdag fikk Sky også med seg en fjerdeplass ved australieren Richie Porte. Gabriel Rasch, som er eneste norske deltaker i Tour de Romandie, sykler også for Sky.

(NTB)