Froomes løytnant til BMC

- Jeg får mange muligheter til å vinne, sier 30-åringen.

FORLATER SKY: Richie Porte (t.h) skal sykle for BMC til neste år. Den sterke 30-åringen har vært en viktig brikke i Chris Froomes to Tour de France-titler. (AP Photo/Christophe Ena)
FORLATER SKY: Richie Porte (t.h) skal sykle for BMC til neste år. Den sterke 30-åringen har vært en viktig brikke i Chris Froomes to Tour de France-titler. (AP Photo/Christophe Ena) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Richie Porte forlater Team Sky til fordel for BMC Racing Team foran sesongen 2016. 

Etter å ha assistert Chris Froome til to Tour de France-titler de siste tre årene, velger den australske rytteren å bryte med det britiske storlaget i jakten på egne meritter. 

- Jeg var nære å gå til BMC Racing Team for fire år siden. Denne gangen var det en vanskelig avgjørelse, men en riktig avgjørelse. Cadel (Evans) har åpenbart lagt igjen sitt ettermæle i laget. Da han konkurrerte var dette et delvis australsk lag. Ute på ritt var det alltid mange fra Australia med BMC-caps. Ettersom Rohan Dennis og Campbell Flakemore, som i likhet med meg er fra Tasmania, har laget fortsatt en smak av Australia, sier Porte - som forlater Sky etter fire sesonger.

30 år gamle Porte har hatt en strålende sesong i 2015 med triumfer i Paris-Nice, Volta a Catalunya og Giro del Trentino. Hos BMC venter mer ansvar i de store tre uker lange rittene. Hans beste resultat i Grand Tour-sammenheng er sjuendeplass fra Giro d?Italia i 2010.  

Hos BMC må Porte også dele kapteinansvar med Tejay van Garderen. Amerikaneren, som lå an til en plass på pallen i årets Tour før han måtte bryte med sykdom, har to 5.plasser fra det franske storrittet ved tidligere anledninger.

- Jeg vil vinne ritt som Paris-Nice og Catalunya igjen, og hvorfor ikke ha både meg og Tejay van Garderen i Tour de France? Vi går godt overens. Det er spennende å være på et lag der jeg får mange muligheter til å vinne.  

Froome: - En av de beste

Chris Froome tror Porte kan hevde seg med de aller beste i Grand Tours fremover.  

- Richie er en fabelaktig klatrer. Han er antagelig en av de beste klatrerne i verden, sa Froome under sin siste pressekonferanse i Tour de France.  

- Det han må bli bedre på er jevnhet, sa Tour-vinneren.

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer