SNØVÆR PÅ KAMP: Tallene for første tippeligarunde viser en nedgang på tilskuere. Her sliter RBK og Molde i snøen på Aker stadion. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
SNØVÆR PÅ KAMP: Tallene for første tippeligarunde viser en nedgang på tilskuere. Her sliter RBK og Molde i snøen på Aker stadion. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

Frossen seriestart ble sviktet av publikum

Laveste tall siden 2006-åpningen.

|||

Eliteseriestart i mars gir ingen publikumssuksess. Snøbyger og kuldegrader påfører fotballklubbene milliontap.

Men Norges Fotballforbund (NFF) står bom fast på at serieåpning i mars også hører framtiden til.

- Jeg er ganske sikker på at vi vil fortsette med serieåpninger i mars. Vi er nødt til å bli med på internasjonal fotballs premisser for at klubbene våre skal hevde seg ute i Europa, sier arrangementssjef Dag Vestlund i NTB.

Publikums- og TV-tallene fra årets første eliteserierunde bekrefter at forsøk på fotballfest før skisporene i Holmenkollen er smeltet, ikke faller helt i smak.

Ramaskrik

Siden rekordåret i 2008, da serieåpningen i eliteserien ble besøkt av gjennomsnittlig over 12.000 mennesker, har pilen pekt nedover. Årets åpningsfest lokket i snitt det færreste antallet mennesker til arenaene siden 2006.

Gjennomsnittstallene for besøkende i første runde gikk ned med henholdsvis 3527 (i fjor) og 3682 (i år). Men 2008-tallene fikk ekstra god hjelp av trofast hjemmepublikum i Bergen, Trondheim, Stavanger, Oslo og på Lillestrøm.

- Det er blitt ramaskrik over rekordtidlig serieåpning i år, men vi var tross alt bare én dag tidligere ute enn i fjor. Alle kampene i serieåpningen ble gjennomført under gode og trygge forhold. Eneste problem i så måte var snøværet i Molde, men vi opplevde snøvær også midt i mai senest for to år siden, hevder Vestlund.

Stopper ikke

TV-tallene fra NRK og TV 2 viste også tendens til laber fotballinteresse i mars. Helgens skifest i Holmenkollen hadde hundretusener flere seere enn hovedkampene i eliteseriefotballen.

- Det er ikke et argument for norsk fotball å stoppe opp fordi det gås tre- og femmil i Holmenkollen. På samme måte stopper ikke nødvendigvis andre idretter sine arrangementer opp fordi det spilles fotball rundt om, mener Dag Vestlund.

(NTB)