Frostad: - Litt nervøs stemning

I dag starter den harde andre etappen i verdens hardeste havseilas.

I morgen starter Knut Frostad på den harde andre etappen av Ocean Race, verdens hardeste havseilas. Han skal hjelpe til med å få båten «Brasil 1» trygt gjennom Sørishavet til Melbourne.


- Stemningen i laget er god, men litt nervøs. Vi har fire-fem brasilianere om bord, som ikke har vært i Sørishavet før. Selv er jeg også litt nervøs ettersom vi aldri har seilt disse båtene i så ekstreme forhold. Vi er opptil 40 prosent raskere enn før, og det øker belastningene mye, sier Frostad til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Med sine 70 fot er båtene som det seiles med denne gangen, større enn noen gang.

Hardeste etappen

Etappen i Sørishavet regnes som den hardeste av alle etappene under havseilasen. «Brasil 1», med skipper Torben Grael, ligger på andreplass i sammendraget. Nå venter en hard kamp mot isberg, minusgrader og høye bølger for mannskapet.

Frostad, som selv har vært med i Sørishavet som skipper to ganger tidligere, er hyret inn som eksperthjelp og skal være en av vaktlederne på båten.

- Hva er forventningene til etappen?

- Jeg har ganske nøkterne forventninger, men selvfølgelig kjemper vi alltid for en seier. Vi vil være veldig godt fornøyd med en plass på pallen, sier den erfarne seileren.

Ikke ødelegge båten

- Samtidig er det viktig for oss å ikke ødelegge båten på etappen. Hvis konsekvensene av dette er at vi seiler til tider mer konservativt enn andre, og dermed mister en pallplassering, er vi villige til å betale den prisen. Det er fortsatt tidlig i racet, og vi er i en posisjon nå hvor vi har lite press på oss, og kan tåle å være konservative når det er nødvendig, sier han.

ERFAREN: Knut Frostad er en erfaren skipper, og dette er også noe av det han trekker fram som en av sine største styrker. Foto: TOR RICHARDSEN/SCANPIX
ERFAREN: Knut Frostad er en erfaren skipper, og dette er også noe av det han trekker fram som en av sine største styrker. Foto: TOR RICHARDSEN/SCANPIX Vis mer

Selv mener han at erfaring, viljestyrke, lederskap på dekk, fornuftige beslutninger er det viktigste han kan bidra med.


ABN Amro One, med skipper Mike Sanderson, vant den første etappen. De er favoritter til å vinne også den andre etappen. Men i Sørishavet kan alt skje.

(ANB)

«BRASIL 1»: Båten Knut Frostad skal lose trygt gjennom Sørishavet.