Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Frostad blir Ocean Race-toppsjef

- Et eksellent valg, skryter styreleder Gerry Keaney.

(Dagbladet.no): Norske Knut Frostad (40) vant aldri Volvo Ocean Race. Nå seiler han til topps allikevel.

Fire ganger har han seilt jorda rundt. Nå er han klar for den femte runden. Men denne gangen om bord i fly.

Overtar etter Bourke

Like før jul var det klart at den forrige Volvo Ocean Race-direktøren, Glenn Bourke fra Australia, ga fra seg roret for verdens lengste havregatta.

Og mange ventet at den nye direktøren ville komme fra organisasjonens egne rekker. Slik ble det altså ikke.

I ettermiddag ble det kjent at regattaen, som starter i Alicante i Spania den 4. oktober, og som ender i St. Petersburg i Russland neste sommer, får en norsk mann helt i toppen.

Knut Frostad har takket ja til en av seilverdens mest prestisjetunge jobber, og er på plass i VOR-hovedkvarteret i Whiteley i England allerede den 3. mars.

- Et eksellent valg

BLIR SJEF: Knut Frostad overtar som øverste leder for Volvo Occean Race, en 37000 nautiske mil lang regatta. Foto: KNUT FALCH/SCANPIX
BLIR SJEF: Knut Frostad overtar som øverste leder for Volvo Occean Race, en 37000 nautiske mil lang regatta. Foto: KNUT FALCH/SCANPIX Vis mer

- Etter å ha levd med Volvo Ocean Race tett på kroppen i i 15 år, er dette en virkelig drømmejobb, sier en fornøyd Knut Frostad.

Også styrelederen i Volvo Event Management, som eier VOR, Gerry Keaney er svært fornøyd:

- Knut Frostad er et eksellent valg. Og vi er stolt over å ha fått ham ombord hos oss.

Knut Frostad har fire ganger tidligere vært med på Volvo Ocean Race og forløperen Whitbread Round The World Race. To ganger har han vært skipper, og sist gang om bord på brasilianske Brasil1 som vaktkaptein (nestkommanderende ombord).

To nordmenn

Mange hadde ventet at Knut Forstad siktet seg inn på en plass ombord på en av de foreløpig sju påmeldte båtene til årets Volvo Ocean Race.

Og fortrinnsvis på en av båtene som kunne regnes i favorittsjiktet. Men en alvorlig kneskade i fjor kan ha fått den rutinerte seileren på andre tanker.

Og da tilbudet om å bli administrerende direktør for den 37000 nautiske mil lange regattaen, takket han ja.

Ni måneder race

Racet tar ni måneder og er innom 11 havner, blant annet Asia, for første gang i historien.

Knut Frostad blir den andre nordmannen med i det kommende VOR-sirkuset, som blir det tiende i rekken av denne havseilasen.

Navigatøren Aksel Magdahl (29) er på plass på Ericsson Racing Teams nordiske båt, som i disse dager trener på den spanske kysten.

Magdahl ble rekruttert til seilsportens toppnivå av nettopp Knut Frostad.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media