Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Frostad bytter ut mannskap

Skipper Knut Frostad på «djuice» har gjort forandringer i mannskapet foran andre etappe i verden rundt-seilasen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I kjølvannet av den svake førsteetappen hvor «djuice» endte nest sist av de åtte båtene, satser nå Knut Frostad på at taktisk dyktighet og fysisk styrke skal rette opp inntrykket.

Frostad & co forbereder seg på en knallhard etappe på 6550 nautiske mil fra Cape Town i Sør-Afrika til Sydney gjennom det værtøffe Sørhavet. Derfor har man redusert beslutningsgruppen om bord og hentet inn erfarne seilere.

- Svikten på første etappe var først og fremst i vår beslutningsprosess, menneskene som var involvert i prosessen og hvordan beslutningene ble truffet, sier Knut Frostad på båtens hjemmeside. Neste gang blir det færre kokker, og forhåpentlig mindre søl, når avgjørelsene skal tas.

Assisterende navigatør Wouter Verbraak fra Nederland blir værende på land, mens Christen Horn Johannessen reiser hjem til Norge for å se sitt første barn bli født. Han slutter seg til båten igjen i Sydney.

Ny taktiker om bord på «djuice» blir Terry Hutchinson, som ble forhindret fra å seile den første etappen. 33-åringen har stor erfaring, blant annet fra deltakelse i storseilasen America's Cup. Også kraftkaren Anthony Nossiter fra Australia blir ny om bord. Tre i mannskapet på 12 er norske - Frostad, Espen Guttormsen og Arve Roaas.

Neste etappe starter søndag 11. november, og verden rundt-seilasen skal etter planen avsluttes tidlig i juni neste år.

(NTB)

Hele Norges coronakart