Frostad kjemper om seier

Etter at ledende «Shockwave» og 11 andre båter brøt havseilasen Sydney-Hobart onsdag, kjemper Knut Frostad på «Nicorette» om å være først i mål.

Australske «Wild Thing» og svenske «Nicorette» har lagt resten av feltet langt bak seg på veien mot Tasmania. For co-skipper Frostad, som deler ansvaret med finske Ludde Ingvall, er regattaen del av oppladningen til neste års verden rundt-seilas.

- Det er hyggelig å ha dem ved siden av oss. Det fører til at vi skjerper oss, sa skipper Grant Wharington i «Wild Thing» om skandinavene. Men de to båtene kjemper en tøff kamp om å bli første båt til Hobart,

«Shockwave»-skipperen Neville Chrichton bestemte seg for å gi opp. Båten er ikke testet i hard sjø, og det er meldt dårlig vær i Bass-stredet, med vindstyrke rundt 30 knop og bølgehøyde på tre til fem meter.

En rekke andre båter brøt på grunn av ødelagt utstyr eller skader blant mannskapet. Blant dem som har brutt er forhåndsfavoritter som «Brindabella» og «Xena».

Crichton sa før regattaen at han aktet å senke rekordtiden på ett døgn, 19 timer, 48 minutter og to sekunder med inntil fem timer. De dårlige værforholdene gjorde slutt på alt snakk om rekorder.

Det store antallet båter som har brutt regattaen har sammenheng med de skjerpede sikkerhetskravene etter at seks deltakere omkom da båtene ble rammet av storm i tilsvarende regatta i 1998.

(NTB-Reuters)

KJEMPER OM SEIER: Knut Frostad og båten «Nicorette» kjemper om seier i en av verdens tøffeste havseilaser.