Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Frostad mot ledelse

Og brann og nødmelding hos «Movistar».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) «Brasil1»s taktiske disposisjoner gir uttelling. Etter å ha ligget bakerst i Volvo Ocean Race-feltet for noen få dager siden, er Frostad & Co nå på vei mot teten.

Ved siste rapport var «Brasil1» oppe på en andreplass, bare 13 nautiske mil bak «ABN Amro One». For tre dager siden var «ABN Amro One» 102 nautiske mil foran «Brasil1». Frostad har dermed overtatt andreplassen som «Pirates of the Carribean» har hatt nesten hele seilasen fra Wellington.

Piratene er nå 19 nm bak «Amro One».

Flåten er nå ved Falklandsøyene og det er bare 58 nautiske mil som skiller båten i tet og «Ericsson» på femteplass. «Movistar» ligger 181 nautiske mil etter, men vil tape ytterligere når reparasjonsarbeide må prioriteres. For den spanske båten har hatt to meget dramatiske døgn.

Dramatisk

Det var like etter klokka 03.00 i går at skipper Bouwe Bekking beordret alle mann på dekk. «Movistar» tok inn store mengder vann og var i ferd med å synke etter at svingkjølsystemet enda en gang havarerte!

Ombord i båten ble en av mannskapet sendt ned med dykkermaske for å få startet pumpene. Og mens arbeidet pågikk startet det en mindre brann i det elektriske anlegget. Det var med andre ord meget dramatisk ombord og Bekking sendte ut nødsignaler.

Både «Team Ericsson» og «Brasil1» ble bedt om å være klare til å redde mannskapet på «Movistar», men den spanske båten klarte å slokke brannen og tette lekkasjen midlertidig.

I STOR FART: «Brasil1» seiler raskest av alle nå. Foto: REUTERS
I STOR FART: «Brasil1» seiler raskest av alle nå. Foto: REUTERS Vis mer

- Alt er bra med oss ombord og båten er i relativt god stand, skriver Bouwe Bekking en fersk melding fra båten i formiddag.

Får hjelp

Nå er hjelpen på vei til «Movistar» som drar til Ushuaia i Tierra del Fuego i Argentina. Hjelpemannskapet har med både karbonfiber og herder for å forsøke å reparere «Movistar» slik at båten kan fortsette mot Rio de Janeiro, som er neste målgang.

Men problemene er mange for «Movistar». Vannrenseanlegget som gjør saltvann til ferskvann har brutt sammen, og nå må mannskapet ombord gå løs på de 50 literne som utgjør vannnreservene ombord.

Chris Nicholson skal forsøke å reparere vannmaskinen i løpet av de nærmeste timene.

I mens har de voldsomme vindene, med opptil 45 knop i kastene, gitt seg i front. Og det kan blir store endringer i løpet av det neste døgnet.

Kan Knut Frostad og Brasil1 ta ledelsen mot båtens hjemmehavn Rio de Janeiro?

Det er 2000 nautiske mil igjen til mål og båten seiler raskest av alle akkurat nå!

LÅ BAKERST: Men nå går det unna for Knut Frostad & Co.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!