Frostad mot mål

Ocean Race-flåten nærmer seg Rio de Janeiro. Men nå skifter Knut Frostad båt.

(Dagbladet.no): Om to døgn er livet som Volvo Ocean Race-seiler over for denne gang for Knut Frostad.

Da kommer Brasil1 til mål i Rio de Janeiro. Brasil1 seiler raskest av alle båtene i øyeblikket og ligger an til en fjerdeplass på seilasens etappe nummer fire.

- Jeg går av etter ankomst i Brasil. Jeg har ikke tid til mer Volvo Ocean Race i denne omgang. Jeg må prioritere min egen båt Team Academy og Oops Cup med trimaraner, sa Frostad før han mønstret på åretse jordarundrregatta Cape Town i Sør-Afrika i november i fjor.

Nå er de tre etappene han var ansatt for unnagjort.

Og den nye trimaranen til Frostad er allerede innkjøpt og leveringsklar.

Ifølge nettstedet Seilas har Frostad endelig lykkes i jakten på ny båt.

Bygges om

Gamlebåten var utrangert og altfor tung til egentlig å kunne hevde seg i det stadig tøffere nordiske trimaranmiljøet. Det forhindret ikke at Team Academy og Frostad ble nr 1 i 2004 og nr 2 i fjor.

Academylaget vært på jakt etter ny båt, noe som ikke har vært lett etter alle havariene med trimaranene under høstens Transat Jacques Vabre seilas.

Nå har det imidlertid lyktes. Knut overtar NOKIA, den tidligere «Bisquit la Trinitaine», som ble bygget i 1999/2000. Båten har tidligere vært seilt av svensken Magnus Olsson, men nå har altså Frostad & Co overtatt både båt og sponsor fra svenskene.

Båten skal i første omgang leies inn for en sesong, mens den gamle Academy nå er til salgs. NOKIA som ifjor viste seg å være sårbar i lite vind, vil få ny og større seilføring og etter det Seilas kjenner til skal det bygges nye foiler til båten.

Ellen kommer?

NOKIA/Academy som båten nå vil hete skal hentes til Norge i neste måned og vil være klar til starten av årets NOKIA Oops Cup i Oslo 7-8 juni. Flere svenske seilere vil trolig bli med sammen med det norske mannskapet til sommren.

Årets Nokia Oopscup kommer trolig til å telle sju team. Et av dem kan bli «Offshore Challenges Sailing Team», eid av Mark Turner og Ellen MacArthur.

- Vi er veldig positive til Nokia Oops Cup-konseptet og undersøker mulighetene til å stille på startstreken med en trimaran, sa Mark Turner til Nokia Oops Cups offisielle nettsider like før jul.

BYTTER BÅT: Dette er Knut Frostads trimaran fra i fjor. Nå får han ny og lettere båt.