Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Frostad raskest på fjorden

Leder landskampen mot Sverige og Finland.

OSLOFJORDEN (Dagbladet.no): Knut Forstads nye fartsmaskin drar fra konkurrentene Oops Cup i kveld.

Nord-Europas raskeste seilbåter er på plass i Oslo, og landskampen i seiling er i gang. Team Nokia Academy, med Knut Frostad som skipper, har sikret seg tre 1. plasser og en 2. plass i Lysakerfjorden i dag. I tillegg kom han som nummer to i speedracet utenfor Aker brygge i kveld. Dermed leder Frostad landskampen mot Sverige og Finland.

- Jeg er meget godt fornøyd med både båten og mannskapet. Det er godt å være i gang. Nå ser vi frem til fredagens Færderseilas.

Svenske HiQ med skipper Klabbe Nylöf har tatt en 1. plass, to 2. plasser og en 3. plass, samt at de kom først i speedracet, mens finske Tietoenator Audi kan skilte med tre 3. plass og en 2. plass og sisteplass i speedracet.

Satte rekord

Etter å ha hentet båten i Frankrike, og satt en uoffisiell rekord fra Nederland til Færder fyr på nesten 20 knop i snitt, har dagene frem til starten på årets Nokia Oops Cup vært travle for det norske teamet.

- Det er utrolig mange små detaljer som krever sin tid på en Formula 60 trimaran. En slik båt blir aldri helt ferdig og krever kontinuerlig vedlikehold. Kreftene er enorme, og etter hver seiling er det små deler som må skiftes, etterstrammes, og repareres, sier Frostad til Dagbladet.no.

- Vi begynner dagene med felles morgenmøte med hele teamet klokka 0800, og deretter er det seiling og jobbing til langt på kveld. Avkobling er et fremmedord. Nå er imidlertid endelig sommeren her, og vi kan legge igjen lue og hansker på land. Vindforholdene har også vært bra. Denne uken har vi logget over 32 knop båtfart flere av dagene, sier Knut Frostad, som naturligvis er godt fornøyd med sesongstarten.

Fartsfest

Slik er stillingen etter baneseilaser og et speedrace på fjorden i dag:

1. Team Nokia Academy, 13 poeng

2. HiQ, 11 poeng

3. Tietoentaor Audi, 6 poeng

Fredag skal trimaranene seile historiens lengste Færderseilas. De tre superraske båtene starter i Oslo, seiler til Skagen i Danmark, hvor de runder og seiler til mål i Horten. Målgang er ventet utpå lørdagen.

RASKEST: Knut Frostads Team Nokia Academy er raskest i Lysakerfjorden.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media