Frostad seilte på overtid

Knut Frostad hoppet av Ocean Race-sirkuset, men ble hentet tilbake i siste liten.

Fjerdeetappen fra Wellington til Rio de Janeiro skulle bli den siste etappen for Knut Frostad i årets Volvo Ocean Race. Slik ble det ikke:

Knut Frostad skulle egentlig bare til Rio de Janeiro for å kommentere inshore racet på lørdag, men i siste sekund måtte han klatre om bord i Brasil 1 som mannskap, skriver Seilmagasinets nettsider.

Brasil 1 tok en fjerdeplass i gårsdagens havneregatta.

Gjesten havnet ombord

Knut Frostad dro til Rio de Janeiro denne uken i den tro at han skulle gi gjestene til Wallenius Wilhelmsen innside-informasjon og være kommentator under inshore-racet på lørdag.

Men Frostad måtte droppe sponsorjobben og ikle seg seilutstyr igjen:

- Marcel van Triest ble syk rett før start og jeg ble bedt om å steppe inn. Kona til Torben Graël tok min jobb for Wallenius Wilhelmsen, fortalte Knut Frostad etter seilasen var over.

- Vi gikk helt klart best av Farr båtene. Vi går høyere (mot vinden), med samme fart som de andre. Vi lå som nummer to på første kryssmerke, men da vi måtte ta en straffevending på 360 grader etter at vi hadde tatt opp spinnakeren. Dermed ble vi liggende sist, sier Frostad til Seilmagasinet.

Straffet

Før start fant Torben Graël ut at han skulle være både taktikker og rormann. Det førte til straffen etter at de slo for tett opptil Movistar på første kryss.

Om Frostad stiller til start på femteetappen fra Rio de Janeiro til Baltimore er imidlertid svært usannsynlig. Nå skal han hjem til Norge og styre sitt eget katamaranprosjekt.

• PS: Før starten i gårsdagens havneregatta hadde over 9000 tippet sluttresultatet på Volvo Ocean Races offisielle nettsider.

34 prosent tippet at Brasil1 ville vinne på hjemmebane. Bare 17 prosent tippet på ABN Amro One. Men det var altså sistnevnte som vant - som vanlig.

SEILTE ALLIKEVEL: Knut Frostad var ferdig med Volvo Ocean Race - trodde han og de fleste andre. Slik gikk det ikke.