Frostad slapp med skrekken

Skipper Knut Frostad sto ved roret da han plutselig fikk se en tornado ute på havet. - Veldig skremmende greier, sier Frostad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter en god start ut fra Sydney i går lå Djuice Dragons på andreplass da skypumpen viste seg. Frostad forteller på båtens hjemmeside hvor dramatisk han opplevde det.

- Jeg styrte båten akkurat da, og mens jeg så på en stor sky foran oss, så jeg en tornadolikende ting forme seg. I løpet av fem minutter hadde den nådd vannet, vokst seg større og spant rundt. Veldig skremmende greier, sier Frostad.

Den norske båten kom seg helskinnet gjennom stormen som hadde vindkast på 55 knop. Verre gikk det med svenske Nicorette. Båten ble slengt over på siden og måtte bryte Sydney-Hobart-seilasen på grunn av for store skader på hovedseilet.

Det er ikke første gang uvær har skapt trøbbel for båter utenfor Australia-kysten. I 1998 døde seks seilere under en storm i Bass-stredet.

Djuice Dragons tapte fire nautiske mil på stormen i natt og ligger nå på femteplass, åtte mil bak lederbåten SEB.

- SEB har ikke dratt fra så mye egentlig, og de fire båtene foran er alle innen rekkevide. Det blir som alltid tøft gjennom Bass-stredet, sier Frostad.

(Dagbladet.no)

<B>TORNADO I SIKTET:</B> Nicorette tok dette bildet før skypumpen herjet med båten og endte seilasen.
<B>TØFFE BØLGER:</B> Den svenske lederbåten SEB opplevde også tøffe forhold.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer