Frostad vant Færdern

Jevnt helt til målgang.

Knut Frostad og hans båt «Team Academy» vant sent fredag kveld kampen mot de fem andre trimaranene i Færderseilasen.

Helt inn til målgang i Horten var det bare meter det sto om mellom første og andreplassen. Frostad vant imidlertid slagduellen mot det russisk-svenske laget «Stena Sovcomflot».

- Hele regattaen var en hard kamp hvor vi stadig bytte på å lede. Vi vant fordi vi gjorde færrest feil, sier en overlykkelig Knut Frostad etter målgang.

Seieren kunne nesten ikke vært knappere. Han vant med bare fire-fem båtlengder etter elleve timers beinhard kappseiling i Færderseilasen.

Rask seilas

Årets Færderseilas ble en av de raskeste på mange år. Over 1000 båter med rundt 8000 seilere hadde vinden i ryggen ut Oslofjorden. Knut Frostad tok ledelsen fra start.

Trimaranene skulle i årets seilas til runding under den nye broen over Svinesund. Banen var helt ny for året og lagt opp i forbindelse med hundreårsmarkeringen for unionsoppløsningen og åpningen av den nye broen fredag.

Frostads båt «Academy» rundet under broen først, tett fulgt av båten «Stena Sovcomflot». Stillingen var akkurat den samme da de to rundet Færder.

Vi visste at hvis vi fikk mye vind og slør opp til mål, så kom de til å ta oss igjen. Det gjorde de også, men vi klarte likevel å holde dem bak oss, sier Frostad.

«Academy»s seier betyr at det helnorske laget rykker opp fra en tredje til andreplass i sammendraget i trimarancupen. Søndag skal de forsvare plassen i Oslo City Race som har start utenfor Aker Brygge.

(ANB)