Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Frostads båt fraktes med bil

Favorittene seiret igjen.

(Dagbladet.no): Knut Frostads «Brasil1» har bestemt seg for å bryte andreetappen i Volvo Ocean Race. Teamet dropper også det tidligere varslede forsøket på å nå poengpunktet Eclipse Island. Isteden setter båten kurs mot Australias kyst, hvor båten skal tas på land.

Den brasilianske seilbåten får uventet hjelp på vei til Freemantle Australia. En fiskebåt har allerede satt kurs mot den havarerte seilbåten, og vil gi dem etterforsyninger av 600 liter diesel. Dette er nødvendig for at «Brasil1» skal rekke til land innen torsdag 26. januar.

Fiskebåten vil også eskortere dem til land slik at de kan slepe «Brasil1» inn til havn dersom de skulle få motorhavari!

Trailer venter

Når Frostad og co kommer til Freemantle skal båten løftes på land og flyttes over på en stor trailer. Denne vil kjøre båten landeveien de tre døgnene frem til Melbourne. Her skal båten få ny, flybåren mast fra Southampton i England.

- Vi skal jobbe både natt og dag for å få båten klar til havneseilasen i Melbourne den 4. februar, sier Brasils tekniske direktør Horacio Carabelli.

«Brasil1» stiller deretter til start på neste etappe, som går til New Zealand den 12. februar. Fjerdeetappen går fra Wellington til Rio de Janeiro den 19. februar, der Knut Frostad etter planen takker for følget og drar hjem til Norge for å videreføre sine egne seilprosjekt.

Vinner igjen og igjen

TØRR FERD MOT MÅL: «Brasil1» kommer til mål i Volvo Ocean Race takket være fiskebåt- og trailerhjelp. Foto: AP/Scanpix
TØRR FERD MOT MÅL: «Brasil1» kommer til mål i Volvo Ocean Race takket være fiskebåt- og trailerhjelp. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Den dramatiske innspurten i seilasen fra Cape Town til Melbourne ble avlyst da «ABN Amro One» i natt igjen fanget gode vinder i seilene og seilte trygt inn til nok en seier i formiddag norsk tid.

Og da skipper Mike Sanderson førte sin båt og mannskap til havn i Melbourne kunne han samtidig slå fast at han har vunnet begge havetappene, èn av de to havneseilasene og har vært først til alle de tre poengpunktene på havseilasene. Allerede nå ser det ut til at «ABN Amro One» har halve sammenlagtgullmedaljen i lomma.

At det skal bli dobbeltseier til den nederlandske banksyndikatet er også godt mulig. Ungdomsbåten «ABN Amro Two» sikret seg andreplassen i Melbourne, mens spanske «Movistar» ser ut til å sikre seg en trygg tredjeplass på seilasens andreetappe.

En skadet «Pirates of Caribbean» ligger på en foreløpig trygg fjerdeplass siden ING Real Estate Brunel har dobbelt så lang distanse til mål.

PS: Til nå er det bare de to Amro-båtene som har klart seg uten store uhell eller store skader på båtene!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media