Frostads båt holder følge med teten

På andreplass i samlet flåte.

(Dagbladet.no): «Brasil1» og vaktsjef Knut Frostad ligger på andreplass i Volvo Ocean Race på vei fra Cape Town til Melbourne.

Flåten holder fortsatt tett følge med hverandre, og det er bare to nautiske mil mellom første båt, som er «Movistar», og «ABN Amro Two» på siste plass.

«Brasil1» ligger like foran Disneysponsede «Pirates of Caribbean» som har seilasens mest rutinerte mannskap.

Knut Frostad har imidlertid hatt en tøff start på dagen. Tre ganger ble «Brasil1» idømt straff for brudd på reglene i startrunden inne i havneområdet. Alle gangene måtte båten gjøre en 360 graders vending og samtidig se at konkurrentene fikk et forsprang.

«Brasil1», som ledet regattaen ut fra start, var en periode helt nede på siste plass før opphentingen startet.

Tøft ble det også på starten idag for svenske Ericsson som ble pårent av ABN Amro One. Ericsson ble påført skader både på rekkestøttene og pulpit.

Båtene har nå forlatt varmen i Cape Town og vanntemperaturen måler nå bare 12 grader. I løpet av få dager vil de se den første isen i havet. Samtidig vil flåten møte den første stormen, og det blir fartsfylt og knallhardt for seilerne ombord i båtene. Så vil det vise seg om det blir satt nye verdensrekorder i 24-timers utseilt distanse når vindene ligger på over 40 knop!

I TET: Brasil1 følges av tilskuere i båter under dagens start i Cape Town. Foto: EPA/Scanpix
I TET: Brasil1 følges av tilskuere i båter under dagens start i Cape Town. Foto: EPA/Scanpix Vis mer