SOFTBALL-LAG:  Navnet på laget? The Freeze, selvsagt.  Foto: Betsy Gregory Photography
SOFTBALL-LAG: Navnet på laget? The Freeze, selvsagt. Foto: Betsy Gregory PhotographyVis mer

«Frozen» inspirerte laget. Nå går bildet av kampklare fjes i Elsa-kjoler verden rundt

Årets beste lagbilde?

(Dagbladet): Iblant starter morsomme ting på en veldig tilfeldig måte. I dette tilfellet startet et idrettslag med en gjeng mødre som fikk en artig idé.

Disney-inspirert Betsy Gregory og flere andre mødre ventet på at jentene skulle bli ferdige med dansetreningen, da tanken kom. Hva med å lage et softball-lag med tema fra Disneys «Frozen»?

— Vi moret oss med ideer til uniform, rekrutterte venner som trenere, spurte Elsa-diggende jenter om å spille og The Freeze var født, skriver hun i en e-post til Dagbladet.

GODE SKO:  Litt mer tydelig hva de driver med ut fra dette bildet. Foto: Betsy Gregory Photography
GODE SKO: Litt mer tydelig hva de driver med ut fra dette bildet. Foto: Betsy Gregory Photography Vis mer

Zooey Deschanel var en av de første som delte lagbildet med kommentaren «Søtt». Siden har mange titalls tusen andre delt og likt.

Mest for gøy — Jentene våre er fire-fem år og spiller mot jenter som er opptil sju, så vi er mest opptatt av at de skal ha det gøy og få litt softballerfaring.

Og det har de fått. Selvsagt spiller jentene fra Oklahoma i USA i noe mer behagelig, de har fått spesiallaget t-skjorter med «Freeze» på brystet.

GØY Jentene har motstandere som er eldre, så hittil er det mest for gøy. Foto: Betsy Gregory Photography
GØY Jentene har motstandere som er eldre, så hittil er det mest for gøy. Foto: Betsy Gregory Photography Vis mer

Tanken om lagbildet dukket tidlig opp hos Gregory, som driver med fotografi, men det skulle ta noen uker før hun fikk samlet jentene og mange nok Elsa-kjoler på banen til University of Central Oklahoma.

Hun forteller at det var en av årets varmeste dager, og at det tok litt fnising og grimaser før de fikk jentene til å vise sine beste «seriøs, tøff jente»-fjes. Og så la hun det på Facebook-siden sin. Og så på Sports Illustrated.

ARBEIDSANTREKKET:  Sånn ser det ut når de faktisk spiller. Det får da være grenser. Foto: Betsy Gregory Photography
ARBEIDSANTREKKET: Sånn ser det ut når de faktisk spiller. Det får da være grenser. Foto: Betsy Gregory Photography Vis mer

— Responsen har vært overveldende, for å si det forsiktig. Jeg er evig takknemlig til de som har delt det som egentlig startet som en morsomhet, skriver Betsy Gregory.

FÅR INSTRUKSJONER:  Venner og kjente bidrar som trenere. Foto: Betsy Gregory Photography
FÅR INSTRUKSJONER: Venner og kjente bidrar som trenere. Foto: Betsy Gregory Photography Vis mer