Frp-politiker beskylder Edvartsen for kampfiksing

Etter å ikke ha dømt straffe i omdiskutert situasjon mellom VIF og Tromsø i går.

(Dagbladet): Tromsø gikk tapende ut av gårsdagens tippeligaoppgjør mot Vålerenga, og omdiskutert ble situasjonen der Tromsøs Ruben Kristiansen slo ballen inn i feltet for å se den bli styrt over linja av hånda til Vålerengas Christian Grindheim.

Dommer Svein Erik Edvartsen dømte ikke straffe i situasjonen, til tross for at flere mente den var klar. Trømsø-spillerne forsto ingenting av dette, men ville likevel ikke legge skylden på dommeren for tapet.

Det gikk derimot politiker og idrettspolitisk talsmann i Frp, Øyvind Korsberg, langt i å gjøre på sin Twitter-konto i går.

- Kampfiksing gjelder ikke bare spillere, at TIL ikke fikk straffe er helt.......Dommer Edvartsen bør granskes og ikke få dømme mer i år, skriver Korsberg.

- Uforståelig Overfor avisa Nordlys utdyper Korsberg uttalelsen i dag.

- Det er helt uforståelig at han ikke dømmer hands. Han står to meter unna og ingenting skygger for situasjonen, sier han til avisa.

BESKYLDES: Svein Erik Edvartsen dømte oppgjøret mellom Vålerenga og Tromsø i går. En situasjon der han skulle dømt straffe, men dømte corner, skaper reaksjoner.
Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
BESKYLDES: Svein Erik Edvartsen dømte oppgjøret mellom Vålerenga og Tromsø i går. En situasjon der han skulle dømt straffe, men dømte corner, skaper reaksjoner. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix Vis mer

En straffescoring kunne ha gitt 1-1 og et lysere kampbilde for nordlendingene.

- Regjeringen, fotballforbundet og norsk idrett har laget handlingsplan for å bekjempe kampfiksing. Når situasjonen er så åpenbar gjør man seg sine tanker om motivet for å ikke dømme straffe, sier Korsberg, som vil at fotballforbundet skal granske situasjonen.

- Det var et svart øyeblikk i Edvartsens veldig kontroversielle dommerkarriere. Han har gjort utrolig mye rart før, og får meg til å stille spørsmål ved om det er en arverett å være dommer.

GÅR HARDT UT: Frp-politiker Øyvind Korsberg.
Foto: Morten Holm / Scanpix .
GÅR HARDT UT: Frp-politiker Øyvind Korsberg. Foto: Morten Holm / Scanpix . Vis mer