Alkohol i Norges Idrettsforbund

Frp reagerer på NIF-regningene: - Bør legge seg så flat han bare kan

Kulturpolitisk talsmann i Frp, Morten Wold, mener NIF må legge seg flate.

LA FREM REISEREGNINGER: Norges Idrettsforbund, her ved idrettspresident Tom Tvedt og kommunikasjonssjef Niels Røine, har de siste dagene lagt fram reiseregninger. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
LA FREM REISEREGNINGER: Norges Idrettsforbund, her ved idrettspresident Tom Tvedt og kommunikasjonssjef Niels Røine, har de siste dagene lagt fram reiseregninger. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Onsdag la Idrettsforbundet fram reiseregningene for tjue av de mest sentrale personene i norsk idrett de siste fem åra.

Der kom det fram at hundretusener av kroner er brukt på alkohol fram til 2017. Alkohol henger med regninger i tilknytning til gaver, møter, lunsjer, middager, interne fester i NIF, ledermøter, nachspiel, gallaer og selvfølgelig arrangementer som OL og Paralympics.

NIF har fra 1. januar i år skrudd igjen krana for refusjon av alkohol på reiseregningene.

TALSMANN: Morten Wold er kulturpolitisk talsmann i FrP. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
TALSMANN: Morten Wold er kulturpolitisk talsmann i FrP. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Reagerer

Kulturpolitisk talsmann i Frp, Morten Wold, reagerer på det som har kommet fram. Han mener signaleffekten er dårlig.

- Vi har et etterslep på idrettsanlegg i dette landet på 2,8 milliarder kroner. Dette er anlegg som kommer barn og unge til gode. Det er noe vi bør ha fokus på. Samtidig har vi en ledelse av idrettsforbund som det må stilles spørsmål ved om ikke skjønner signaleffekten av dyre hotellsuiter og overdådige middager med champagne og vin, sier Wold til Dagbladet.

Han mener det strider med idrettens egne verdier, og at en samlet breddeidrett bør ta et oppgjør med de holdningene som eksisterer i idrettsforbundet.

- Jeg synes Tom Tvedt bør legge seg så flat han bare kan. Nå må det en gang for alle ryddes opp i denne ukulturen som åpenbart brer seg i idrettsforbundets toppledelse. Dette bør være den siste sjansen de får, ellers bør kulturministeren gripe inn, sier Wold.

La seg flat

Idrettspresident Tom Tvedt snakket med pressen via Skype torsdag. Da la han seg mer eller mindre flat.

- Jeg kan helt klart si at det er kommet frem eksempler som ikke skal skje igjen. Vi skulle vært mer restriktive med alkohol. Nå er det klare retningslinjer som gjelder, ikke skjønn. Alkohol blir ikke lenger dekket, hvis det ikke ligger særskilte klareringer om det i forkant, sier Tvedt ifølge VG.

Idrettspolitisk talsmann Wold legger til at han forstår at NIF må representere.

- Selvsagt er forventes det at norsk idrett bedriver representasjon og pleier kontakter. Men det er mulig å gjøre det på en langt mer folkelig måte, legger Wold til

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer