Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FrP-Sandberg kuppet bryllupsfest og hadde med 15 mill. i statsstøtte

Arctic Race 2016 er reddet.

HADDE MED BRYLLUPSGAVE: Regjeringspartiene har bestemt å innvilge 15 millioner kroner i statsstøtte til neste års Arctic Race. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
HADDE MED BRYLLUPSGAVE: Regjeringspartiene har bestemt å innvilge 15 millioner kroner i statsstøtte til neste års Arctic Race. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Det var fylkeskommunene i Nordland og Troms som reddet sykkelrittet Arctic Race i de første årene på landeveien.

Rittet fikk ikke innvilget statstøtte, så kommunene bidro selv med 12 millioner hver over tre år.

Lørdag kveld, som utrolig nok var samme dag Arctic Race-direktør Knut-Eirik Dybdal giftet seg, kom gladnyheten fra regjeringspartiene:

- Etter tre år med et fantastisk idrettsarrangement har regjerningen sett at dette utrolige arrangementet må sikres videre levetid. Regjeringen, bestående av Høyre og Fremskrittspartiet, har derfor besluttet å bevilge 15 millioner kroner til Arctic Race i 2016, var beskjeden fra Line Miriam Sandberg, Per Sandberg, Hanne CS Iversen og Helge Eriksen kunne overbringe brudgommen, skriver Harstad Tidende.

Avtalen med fylkeskommunene, som foran 2015-sesongen hadde kommet opp i 16 millioner kroner, utløper etter denne sesongen.

De har signalisert at de ønsker å trappe ned finansieringen.

Rittsjef Dybdal var naturlig nok en glad mann etter pengegaven fra regjeringen.

- Dette bidrar til å sikre fremtiden for Arctic Race, og jeg kan love et fantastisk arrangement i Bodø og på Helgeland neste år, sier han til lokalavisen.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!