IKKE FORNØYD: Idrettspresident Børre Rognlien vil gjerne vinter-OL til Oslo i 2022. Under helgas Frp-landsmøte stemte de ned en statsgaranti. FOTO: HAMPUS LUNDGREN/ DAGBLADET
IKKE FORNØYD: Idrettspresident Børre Rognlien vil gjerne vinter-OL til Oslo i 2022. Under helgas Frp-landsmøte stemte de ned en statsgaranti. FOTO: HAMPUS LUNDGREN/ DAGBLADETVis mer

- Frp sier ikke nei til Oslo, men til norsk idrett

Idrettspresident Børre Rognlien er spent på hva som skjer videre.

Idrettspresident Børre Rognlien sier at Fremskrittspartiet ikke sier nei til Oslo, men til norsk idrett når partiet går inn for å si nei til statsgaranti for vinter-OL i 2022.

- Nå er det skapt en veldig uoversiktlig situasjon, men fortsatt har idretten som mål at søknaden om statsgaranti skal behandles i Stortinget, sier Rognlien i en kommentar til NTB.

Han legger ikke skjul på at han som idrettsleder, er spent på hva regjeringen kommer til å gjøre nå. Det er usikkerheten her som gjør saken så uoversiktlig.

- Foreløpig vil jeg si at vi innen idretten tar en helt nøktern vente-og-se-holdning, men det kommer til å bli innkalt til et ekstraordinært møte i idrettsstyret allerede mandag, forteller idrettspresidenten.

Et stort flertall i norsk idrett støtter en norsk OL-søknad i 2022. Det samme gjelder for et stort flertall i bystyret i Oslo. En folkeavstemning i hovedstaden ga også flertall for å søke OL om åtte år, men da Frp vendte tommelen ned for statsgaranti på landsmøtet sitt søndag, ble det svært usikkert om det i det hele tatt er mulig å få et flertall for søknaden om statsgaranti på 34 milliarder kroner.

I prosess - Vi har ikke søkt Fremskrittspartiet om statsgaranti, men hele det politiske Norge. Derfor forventer vi i idretten at alle partiene behandler denne saken på en ordentlig måte, og det bør skje i Stortinget, sier Rognlien.

Han minner om at OL-saken fortsatt er i prosess.

- Det er slik at det pågår fortsatt forhandlinger mellom kommunen og staten om kostnadsfordelingen. Alle fakta i denne saken er ikke på bordet ennå, og det kommer de heller ikke til å bli før saken skal stortingsbehandles, forklarer idrettspresidenten.

Han og styret hans i Norges idrettsforbund har lagt mye arbeid i å fremme en OL-søknad sammen med Oslo kommune, og nå mener han at søkerkomiteen i kommunen må avklare med regjeringen så raskt som mulig hvordan prosessen blir videre i det demokratiske systemet.

Mange veikryss Børre Rognlien vil ikke si til NTB om han er overrasket over at Frp vendte tommelen ned for statsgaranti og OL-søknad på landsmøtet sitt søndag.

- Jeg forholder meg til en hver tid til de veikryss vi kommer opp i. Det har vært 13-14 slike veikryss til nå, men norsk idrett har stått samlet om en søknad om å få OL i 2022, så dette er ikke et nei fra Frp til Oslo, men til norsk idrett, mener Rognlien.

Han hevder også at dersom ikke Oslo og Norge søker OL i 2022, så kommer det ikke til å bli noe OL i Norge for neste generasjon.

- I 2026 kommer OL helt sikkert til å havne i USA, og hva som skjer etter det er helt i det blå, sier idrettspresidenten til NTB.

(NTB)