Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Frp varsler ny OL-kamp

- Uansvarlig økonomisk politikk!

INGEN GRUNN TIL Å SMILE: Generalsekretær i Idrettsforbundet, Inge Andersen var glad for Oslos OL-ja. Nå vil Frp ha omkamp om Oslo-OL.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
INGEN GRUNN TIL Å SMILE: Generalsekretær i Idrettsforbundet, Inge Andersen var glad for Oslos OL-ja. Nå vil Frp ha omkamp om Oslo-OL. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

Idrettspolitisk talsmann Øyvind Korsberg i Fremskrittspartiet sier at siste ord ikke er sagt i kampen om at Oslo skal søke OL i 2022.

- Det søkes om statsgaranti på mellom 30 og 50 milliarder kroner. Det betyr at det er en nasjonal sak. Jeg mener det er viktig å følge folkets vilje, men folkeavstemningen burde ha gjeldt for hele landet, dersom den skulle hatt en avgjørende betydning.

- Nå ble det en lokal avstemning i Oslo, og det er ikke godt nok. Et OL vil jo berøre skattebetalerne over hele landet, og etter min mening er det uansvarlig økonomisk politikk å bruke så mye penger på et OL som varer i 14 dager, sier Øyvind Korsberg til NTB.

53,5 prosent av Oslos innbyggere sa ja til å gå videre med OL-planen, mens 43,5 prosent var mot.

Avklaring I løpet av en uke eller to skal de fire borgerlige partiene starte regjeringsforhandlinger, og Korsberg sier at spørsmålet om å gi statsgaranti til et eventuelt OL i Oslo blir en sak der.

- Det vil ikke være riktig å bruke så mye penger som det her er snakk om her, i et pressområde som Oslo, mener FrPs idrettspolitiske talsmann.

- I en sak som dette, vil det være avhengig av et bredt flertall i Stortinget. Det er jo også Fremskrittspartiet i Oslo som har tvunget gjennom en folkeavstemning. Det er oppsiktsvekkende om de ikke følger rådet de har bedt om fra folket, sier idrettspresident Børre Rognlien til NTB.

Samfunnsnyttige formål Korsberg sier at den summen det er snakk om, er penger som burde brukes til mer samfunnsnyttige formål.

- Både på samferdselssektoren, helsesektoren og justissektoren vil det være behov for disse pengene, mener FrP-politikeren, som sier at det aldri ville blitt noe OL om hans parti hadde fått bestemme.

- Dersom det blir bestemt å gi den statsgarantien det er søkt om, kommer det til å gå på bekostning av andre samfunnsnyttige formål. Disse pengene må bevilges innenfor statsbudsjettet, og det er Fremskrittspartiet imot, sier Korsberg.

(NTB)
VIL IKKE VÆRE MED PÅ OL I OSLO: Frps idrettspolitiske talsmann og stortingsrepresentant fra Troms, Øyvind Korsberg, mener et Oslo-OL er uansvarlig økonomisk politikk.
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
VIL IKKE VÆRE MED PÅ OL I OSLO: Frps idrettspolitiske talsmann og stortingsrepresentant fra Troms, Øyvind Korsberg, mener et Oslo-OL er uansvarlig økonomisk politikk. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling