Fru Ferguson lar ikke Alex trekke seg

- Kaster meg ut klokka sju uansett.

(Dagbladet.no): Det er over seks år siden Alex Ferguson varslet sin avgang som United-manager etter sesongen.

Men 2001/02-sesongen endte uten troféer, og en revansjelysten skotte droppet oppsigelsen og gikk i stedet løs på en ny treårskontrakt.

Nå har han alle tiders mulighet til å gi seg på topp. I går vant Manchester United ligaen, neste uke kan de vinne Champions League.Anledningen ville vært perfekt for å avslutte en fantastisk manager-karriere.

- Trekke meg?

Så det er kanskje ikke så rart at han får spørsmålet. Men svaret er krystallklart.

- Trekke meg? Kona mi bare plager meg, så hun ville kastet meg på dør klokka sju om morgenen. Så det er et defintivt nei. Åh nei, jeg vil ikke utsette meg selv for vreden til jenta fra the Gorbals, sier 66-åringen ifølge Daily Telegraph.

The Gorbals er et arbeiderklassestrøk i Glasgow, der altså kona Cathy kommer fra.

Og dersom fru Ferguson har bestemt seg, blir nok Alex værende på Old Trafford. Det var forøvrig hun som overtalte ham til å fortsette for drøye seks år siden også. Saken ble avgjort i familieråd i jula sammen med sønnene Mark, Darren og Jason.

TOK AV: Men Alex Ferguson har ikke tenkt å gi seg som United-manager nå. Det vil si, han vet kona uansett vil kaste ham på dør. Foto: Rich Eaton, EPA/Scanpix
TOK AV: Men Alex Ferguson har ikke tenkt å gi seg som United-manager nå. Det vil si, han vet kona uansett vil kaste ham på dør. Foto: Rich Eaton, EPA/Scanpix Vis mer

- Det var egentlig Cathys idé. Hvis ikke hun hadde tatt det opp og guttene gitt sin fulle støtte, ville jeg ikke vurdert å endre mening, forklarte Ferguson i et intervju med avisa Scotsman i 2002.

Jakten på nummer 18

United-sjefen omtaler kona som en «formidabel person», før han sier han er stolt av å ha overlevd så lenge. Men det viser seg at han da ikke lenger snakker om ekteskapet med Cathy, men om de snart 22 årene som manager i Manchester United.

- Men det er enklere for meg enn for de andre, ettersom jeg er i en så flott klubb. Hvordan skulle jeg klare meg uten dette? Vær så snill og si meg det! oppfordret Ferguson på gårsdagens pressekonferanse.

Og som om ikke den nærmest barnlige jubelen hans på sidelinja i går nok en gang beviste at Ferguson fortsatt elsker å vinne, minner han om at det fortsatt er mer å strekke seg etter.

For eksempel var gårsdagens ligaseier Uniteds nummer 17. Liverpool har den engelske rekorden med 18 titler.

- Dette laget er godt og ungt og har mange år igjen, så den 18. tittelen vil komme. Laget har masse erfaring i Edwin van der Sar, Ryan Giggs og Paul Scholes. Slik rutine gir unge spillere muligheten til å utvikle seg.

HVEM ER SJEFEN? På engelsk bruker man uttrykket «wearing the pants» om kvinner som er sjef i huset. Dette bildet er tatt i 1999, da Alex Ferguson (t.v.) ble slått til ridder av dronningen. Foto: Reuters/Scanpix
HVEM ER SJEFEN? På engelsk bruker man uttrykket «wearing the pants» om kvinner som er sjef i huset. Dette bildet er tatt i 1999, da Alex Ferguson (t.v.) ble slått til ridder av dronningen. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer
Fru Ferguson lar ikke Alex trekke seg