Fru Ferguson nekter United-sjefen å se Rooney

Må hjelpe til hjemme.

(Dagbladet.no): Alex Ferguson er berømt for hårføner-utskjellingene i Manchester United-garderoben. Den 65-årige skotten er ingen mann du ønsker å komme på kant med.

Bare spør David Beckham og Ruud van Nistelrooy - begge havnet på sir Alex\' svarteliste og ble solgt.

På hjemmebane hos kona Cathy er Ferguson en helt annen, en mykere mann.

I The Guardian i dag forteller Ferguson at han i kveld lenge vurderte hvilken av Uniteds kamper han ville se, enten møtet med skotske Dunfermline eller matchen mot Glentoran i Nord-Irland.

- Jeg fortalte Cathy at jeg måtte på match. Men det godtok hun ikke. Hun sa det bare var en privatkamp og at jeg måtte hjelpe henne i stedet, sier Ferguson.

Familien flytter nemlig i Manchester, og selvsagt skal ikke kona stå alene med flyttelasset. Ferguson er ikke bare lei seg over at han må sjaue.

- Cathy reddet meg faktisk fra et vanskelig valg. Min far spilte for Glentoran, men jeg har også tette bånd til Dunfermline. Der spilte jeg min beste fotball før jeg ble Glasgow Rangers-spiller, sier sir Alex.

Ferguson måtte også valgt stjerner å kikke på. I Dunfermline stiller Wayne Rooney, Ryan Giggs og Owen Hargreaves. I Nord-Irland bruker United Cristiano Ronaldo, Rio Ferdinand og Michael Carrick, Nani og Anderson.

INGEN SJEF PÅ BENKEN: Wayne Rooney og de andre United-spillerne blir ikke styrt med den vanlige jernhånda i kveld. Manager Alex Ferguson skal i stedet flytte i Manchester, sammen med kona. Foto: Scanpix/Reuters
INGEN SJEF PÅ BENKEN: Wayne Rooney og de andre United-spillerne blir ikke styrt med den vanlige jernhånda i kveld. Manager Alex Ferguson skal i stedet flytte i Manchester, sammen med kona. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Mens Ferguson mest sannsynlig skjeller ut flyttefolk i kveld blir det assistentene Mike Phelan og Carlos Queiroz som styrer de to United-utgavene.

Carlos Tevez spiller ikke for noen av United-lagene. Argentineren venter fortsatt på spillerlisensen sin og det er usikkert om han er med mot Reading i serieåpningen søndag.

Fru Ferguson nekter United-sjefen å se Rooney
SIR OG LADY:</B> Cathy Ferguson oppsøker sjelden rampelyset. Her er hun med da Alex Ferguson fikk sin sir-tittel i 1999.