FORSVARER EKTEMANNEN: Michelle Froome gikk hardt ut mot mannens kritikere på Twitter etter urinskandalen i går. Etterpå slettet hun kontoen sin. Foto: AFP / JOEL SAGET / NTB Scanpix
FORSVARER EKTEMANNEN: Michelle Froome gikk hardt ut mot mannens kritikere på Twitter etter urinskandalen i går. Etterpå slettet hun kontoen sin. Foto: AFP / JOEL SAGET / NTB ScanpixVis mer

Fru Froome langet ut på Twitter: - Uvitende, uansvarlige idioter

Etter urinskandalen.

• Følg dagens Tour de France-etappe her!

(Dagbladet): Trakasseringen av Tour de France-rytterne nådde nye høyder i går da en fransk tilskuer kastet en kopp med urin på sammenlagtleder Chris Froome.

- Det er motbydelig. Det er ikke i sportens ånd, slik gjør man bare ikke. Vi jobber ekstremt hardt for å gjøre det vi gjør. Å gjøre noe slik er utrolig respektløst, sa Froome i målområdet etter å ha tatt nye sekunder på de andre sammenlagtfavorittene.

Franske aviser har stilt mange spørsmål ved om Froomes prestasjoner er for gode til å være sanne den siste ukene. Det har heller ikke hjulpet at en video fra 2013-touren som visstnok skal være mistenkelig ble lekket for noen dager siden.

- Ukomfortabelt å se på I tillegg har såkalte eksperter har kastet seg på. De tidligere franske toppsyklistene, Laurent Jalabert og Cedric Vasseur, er blant dem. Etter at Froome vant etappe ti overlegent, uttalte de:

- Det var ukomfortabelt å se på, sa Jalabert.

IRRITERT: Michelle Froome var åpenbart irritert på Twitter i går. Etter disse meldingene slettet hun kontoen sin. Skjermdump: Twitter
IRRITERT: Michelle Froome var åpenbart irritert på Twitter i går. Etter disse meldingene slettet hun kontoen sin. Skjermdump: Twitter Vis mer

- Det så ut som sykkelen gikk rundt av seg selv, sa Vasseur.

Norske eksperter har imidlertid forlengst sett seg lei på konspiratoriske dopingbeskyldninger mot Froome.

- Uvel Det har en helt annen også, nemlig Michelle Froome, Chris' kone. Etter at mannen ble kastet urin på i går, gikk hun nemlig hardt ut på Twitter.

- Til de franske journalistene som sverger til at det er «jobben deres»: Det er jobben deres å rapportere om fakta, og ikke meningene til påvirkede individer, skrev hun, og fortsatte:

- Det er ikke denne idrett handler om. Helt uvel.

- Jeg håper dere følger med. Uvitende, uansvarlige idioter, skrev hun videre i en tweet der hun la inn twitternavnene til blant andre Jalabert, Vasseur og den franske sportsavisa L'Équipe.

OVERLEGEN: Chris Froome er i en egen klasse i sammendraget i årets Tour de France. I går tok han nye sekunder på konkurrentene. Foto: NTB Scanpix
OVERLEGEN: Chris Froome er i en egen klasse i sammendraget i årets Tour de France. I går tok han nye sekunder på konkurrentene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Michelle Froome, som er profesjonell fotograf, ble både hyllet og slaktet på mikrobloggen i går kveld, men en stund etter de krasse tweetene, ble kontoen hennes slettet.

En rekke av svarene hun fikk ligger imidlertid fortsatt på nett.

Fru Froome har også kranglet på Twitter tidligere. Under touren i 2012 havnet hun i en heftig diskusjon med kona til Bradley Wiggins.

• Dagens Tour-etappe, fra Mende til Valence, byr i teorien på gode bruddmuligheter for Edvald Boasson Hagen. Etappen sendes på TV 2  fra klokka 13.30.