Fru Ronaldo møter Norge

Hun er kona til Ronaldo, har holdt ballen i lufta med 55 187 berøringer og til onsdag kan hun spille mot Norge i USA-VM. Sjøl om treneren mener hun ikke er god nok for laget.

LONDON (Dagbladet): Og det har han kanskje rett i. Uten at det spiller noen rolle for det brasilianske fotballforbundet. For Milene Domingues er viktig - hun er jo kona til Ronaldo.

Og i tillegg er hun helt OK å se på.

«Barbie»

Det brasilianske fotballforbundet legger heller ikke skjul på hvorfor Milene er i VM-troppen. Sine første landskamper får hun utelukkende gjennom valg av ektemann og et sponsor-selgende vesen. Men det er ikke alle i det fotballgale landet som jubler like mye som forbundsherrene - flere av de brasilianske landslagsjentene har allerede vært ute og stemplet henne «Barbie».

Hvorpå Milene Domingues har svart at det er helt greit for henne - «Jeg har jo alltid ønsket meg en midje som Barbie».

Lekte med gutta

Men fru Ronaldo har aldri hatt en Barbie. Som liten lekte hun nemlig aldri med dukker.

- Dem jeg fikk rev jeg bare hodene av, sier hun. - Når det var gjort løp jeg ut til gutta og spilte fotball.

Far sjøl - den store 2002-VM-helten Ronaldo - kommer imidlertid ikke for å se på kona. Han har jo tross alt en jobb å passe i Real Madrid. Og ikke hadde han fått lov heller, sjøl om tida hadde vært der. Fordi Milene ikke orker presset.

- Han får ikke lov til å se meg spille, sier hun. - Hadde jeg misbrukt en stor målsjanse med han på tribunen, ville han aldri latt meg glemme det.

FÅR IKKE SE PÅ: Ronaldo får ikke se på kona når hun spiller fotball.
FRU RONALDO: Milene og Ronaldo giftet seg julaften 1999.
POPULÆR: Milene Domingues skriver autografer til fansen under treningsleiren hjemme i Brasil. De elsker henne, men medspillerne er ikke like fornøyde. De kaller henne «Barbie».