Bodø/Glimt - Dinamo Zagreb

Frustrasjon før storkampen: - Ingen erfaring

- Positivt for oss, sier Kjetil Knutsen om frustrasjonen til kroatiske stjerner.

PROFIL: Dinamo Zagrebs erfarne høyreback Sten RIstovski på pressekonferanse mandag. Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
PROFIL: Dinamo Zagrebs erfarne høyreback Sten RIstovski på pressekonferanse mandag. Foto: Marko Lukunic/PIXSELL Vis mer
Publisert

BODØ (Dagbladet): Mandag kveld ankom Dinamo Zagrebs seiersvante mannskap Aspmyra.

Allerede på pressekonferansen før kampen ble det snakk om kunstgressdekket på stadion i Bodø.

- Det er dessverre slik at hjemmelaget har en fordel av et slikt underlag, sukket Dinamo Zagreb-trener Ante Cacic.

SKEPTISK: Dinamo Zagreb-trener Ante Čačić på Aspmyra mandag kveld. Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
SKEPTISK: Dinamo Zagreb-trener Ante Čačić på Aspmyra mandag kveld. Foto: Marko Lukunic/PIXSELL Vis mer

- Ikke vanlig

- Jeg har ingen erfaring med et slikt underlag, det er ikke vanlig i Europa, svarte høyreback Stefan Ristovski.

Den makedonske landslagsspilleren understrekte at han er profesjonell, og trygg på at han skal greie å tilpasse seg underlaget.

- Vi ønsker ikke bruke tid på det. Spillerne våre er teknisk gode, og skal forhåpentligvis håndtere det. Bodø/Glimt er et godt lag, og vi kommer hit med respekt, men vi tror erfaringen vår skal bli avgjørende for resultatet, fulgte Čačić opp.

- Positivt for oss

På Glimts pressekonferanse tidligere på dagen erkjente Kjetil Knutsen at fotball ideelt sett skal spilles på gress, men at klimaet i Nord-Norge ikke ligger til rette for det.

- Jeg tror ikke kunstgresset blir avgjørende, de har mer enn nok verktøy for å håndtere det. Men all energi de bruker på utenforliggende ting anser jeg som positivt for oss, sa Knutsen.

KOKER OVER: Det gikk en kule varmt under helgas oppgjør mellom Bodø/Glimt og Viking. Video: Fotball Media. Vis mer

Etter pressekonferansen fikk Dinamo-spillerne teste ut kunstgresset før tirsdagens første av to oppgjør, hvor plass i gruppespillet i Champions League står på spill.

De første 20 minuttene av treninga var åpen for pressen, og det var tydelig at flere brukte tid på å vende seg til underlaget mens trener Čačić kjørte spillerne gjennom tekniske øvelser.

TRENING: Dinamo Zagrebs spillere i trening på Aspmyra mandag kveld. Foto: Marko Lukunic/PIXSELL URN:68334418
TRENING: Dinamo Zagrebs spillere i trening på Aspmyra mandag kveld. Foto: Marko Lukunic/PIXSELL URN:68334418 Vis mer

Tar favorittstempelet

Čačić, som tidligere har trent det kroatiske landslaget, uttalte på pressekonferansen at klubbens første store mål denne sesongen, og det første er å nå gruppespillet i Champions League.

Klubben var sist i Champions League i 2019/20-sesongen, da de slo Rosenborg i play off. Klubben har vunnet hjemlig liga de siste fem sesongene. Knutsen kaller resultatene for imponerende.

Kroatene har også hatt en pangstart på denne sesongen, og treneren mener spillerne er tett på toppform. Han ville på ingen måte legge presset over på de norske seriemesterne, i sterk kontrast til Glimt-kaptein Ulrik Saltnes.

- Det er ingen tvil om at vi er «underdogs». Vi er allerede klare for Europa League, et høyere nivå enn vi noensinne har vært på før. Det er veldig lite press, vi har alt å vinne, sa Saltnes på Glimts pressekonferanse tidligere på dagen mandag.

Bodø/Glimt går nemlig uansett resultat inn i gruppespillet i Europa League. Mens gruppespillet i Champions League er gulroten for vinneren. Et nivå ingen norske lag har vært på siden Rosenborg for 15 år siden.

Knutsen sier Glimt skal angripe mot det kroatiske storlaget, slik de har gjort mot storlag som Roma og Celtic.

- Skal vi endre oss for mye i europeiske kamper gir vi oss selv dårlige kort. Men vi er selvsagt ikke naive og ikke tar hensyn til motstanderen. Vi har analysert Dinamo Zagreb. Vi har sett de live, og har sett alle kampene de har spilt. Som de sikkert har gjort med oss, påpeker suksesstreneren.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer