FRUSTRERT: Det er stor frustrasjon i Ajax etter tapet mot Rosenborg - det fjerde på rad for storklubben på kort tid. Her står Donny Van Beek ute på banen mens Rosenborg feirer scoring. Foto: AFP PHOTO / ANP / Stanley GONTHA
FRUSTRERT: Det er stor frustrasjon i Ajax etter tapet mot Rosenborg - det fjerde på rad for storklubben på kort tid. Her står Donny Van Beek ute på banen mens Rosenborg feirer scoring. Foto: AFP PHOTO / ANP / Stanley GONTHAVis mer

Ajax - Rosenborg

Frustrasjon i Ajax etter Rosenborg-smellen: - Ja, du kan bruke ordet krise

Rosenborg sjokkerte i Amsterdam torsdag kveld.

AMSTERDAM (Dagbladet): Rosenborg sjokkerte og senket det nederlandske storlaget Ajax på bortebane torsdag kveld. Misnøyen er til å ta og føle på i Amsterdam.

- Ja, du kan bruke ordet krise, sa trener Marcel Keizer etter kampen.

- Situasjonen er alarmerende. En sesong uten spill i Europa vil være en sportslig katastrofe, skriver storavisa Algemeen Dagblad.

Ajax har hatt en trå innledning på sesongen. Først tapte de i sesongåpningen i nederlandsk Eredivisie, så røk de mot Nice i Champions League-kvalifiseringen. Så røk de altså på det overraskende tapet for Rosenborg.

Den riksdekkende avisa De Volkskrant skriver:

- Mangelen på penger til innkjøp begynner å irritere fansen. Det samme gjelder spillerne.

NEGATIVE OVERSKRIFTER: - Det lukter allerede krise i Amsterdam, skriver den nederlandske avisa Algemeen Dagblad i dag. På bildet er Vegar Eggen Hedenstad i duell med Amin Younes.
NEGATIVE OVERSKRIFTER: - Det lukter allerede krise i Amsterdam, skriver den nederlandske avisa Algemeen Dagblad i dag. På bildet er Vegar Eggen Hedenstad i duell med Amin Younes. Vis mer

Katastrofe

Midtbanespiller Lasse Schøne er tydelig misfornøyd, og mener det må skje en endring i klubben. Selv om han ikke vet nøyaktig hva.

- Vi misser så mange sjanser. Også er det rotete i forsvar. Da taper man slike kamper. Vi må gjøre noe med det, sier dansken.

Kaptein Joël Veltman er også skuffet:

- Hvorfor det ikke fungerer? Fordi vi ikke scorer. Vi er litt rufsete og hjelper dem. Men det er ikke som om vi er slått ut, sier han.

Klubbens nye trener, Keizer, har utvilsomt fått merke presset av å være trener i en storklubb som Ajax.

- Som trener for Ajax skal du vinne. Det gjelder uansett hvilket lag du har. Det er bare én som har ansvaret. Og det er meg, sa han etter kampen.

Han er uansett klar over konsekvensene ved et tap:

- En sesong der vi ikke spiller i Europa vil være katastrofal, sier han til De Telegraaf.

Pipekonsert

Hjemmelaget gikk ut i hundre, oppildnet av et fanatisk hjemmepublikum. Til Dagbladet sier Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen at dette var et kampbilde han visste ville komme. Ajax har nettopp startet sesongen. Sjansen for at spillerne ville bli slitne etter hvert, var stor. Og det skjedde.

Det som startet med sang og applaus på tribunen, endte med pipekonsert. På Amsterdam Arena - som har en kapasitet på 54 000 tilskuere og var nesten stappfull i går - høres den godt.

Et displinert Rosenborg sjokkerte feststemte nederlendere da Samuel Adegbenro scoret 13 minutter før slutt.

I minuttene etterå var det folk som reiste seg fra stolene og marsjerte forbannet ut. Her var det viktigere å komme tidlig hjem enn å være vitne til ydmykelsen på stadion.