Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FA-cupen

Frustrasjon i kulissene

Solskjær om Mata: - Han er ikke fornøyd. Han er frustrert. Men han banker ikke på døra mi, klager eller tapper alle for energi.

FORNØYD SJEF: Ole Gunnar Solskjær tok et godt tak rundt Juan Mata etter 1-0-seieren over Watford i går kveld. Foto: NTB scanpix
FORNØYD SJEF: Ole Gunnar Solskjær tok et godt tak rundt Juan Mata etter 1-0-seieren over Watford i går kveld. Foto: NTB scanpix Vis mer
  • Manchester United - Wolverhampton 1-0

OLD TRAFFORD (Dagbladet): Juan Mata (31) ble kampens mann da Manchester United gikk videre til fjerde runde i FA-cupen i går kveld. Den offensive midtbanespilleren senket Wolverhampton med en scoring etter 67 minutter.

Spanjolen slapp til fra start, noe som ikke har vært vanlig denne sesongen. Han har i det hele tatt lite spilletid. Og Solskjær innrømmer frustrasjon i kulissene.

På pressekonferansen på Old Trafford i går kveld kom han først med masse skryt:

- Han scorer mål og han skaper sjanser. Han får oss til å spille fotball. Han finner rytmen og rommene. Og han er et fantastisk menneske å ha i og rundt garderoben. Han klager aldri.

JUBEL: Slik feires Juan Mata på baksida av Daily Mirror i dag. - Mata var helten, skriver avisa, mens United frykter det verste med skaden til Marcus Rashford.
JUBEL: Slik feires Juan Mata på baksida av Daily Mirror i dag. - Mata var helten, skriver avisa, mens United frykter det verste med skaden til Marcus Rashford. Vis mer

- Men, fortsetter manageren.

- Selvfølgelig er han ikke fornøyd. Som jeg sa i forrige uke: Han er frustrert. Men han banker ikke på døra mi, klager eller tapper alle for energi. I stedet er han fantastisk på treninga hver eneste dag.

SKAPER OVERSKRIFTER: Daily Star fokuserer på «kunsten til Mata » i dag. Men skaden til Rashford ødela kvelden, rapporterer avisa.
SKAPER OVERSKRIFTER: Daily Star fokuserer på «kunsten til Mata » i dag. Men skaden til Rashford ødela kvelden, rapporterer avisa. Vis mer

Gjestene Wolverhampton virket hakket skarpere enn United i første omgang. Men de siste 45 minuttene festet hjemmelaget grepet. Den avgjørende 1-0-scoringen startet med Harry Maguire i de bakre rekker. Anthony Martial fanget opp langpasningen på midtbanen og sendte ballen videre til Mata. Han chippet ballen over Wolverhampton-keeper John Ruddy.

I fjerde runde møter United vinneren av kampen mellom Watford og Tranmere. Dette oppgjøret spilles 23. januar.

- Vi tar FA-cupen veldig seriøst, erklærer Mata.

- Det er en spesiell turnering. Og personlig liker jeg den veldig godt. Jeg håper vi kan spille på Wembley igjen.

Han har vunnet FA-cupen to ganger: Med Chelsea i 2012 og United i 2016. Totalt har United vunnet turneringen 12 ganger.

Mata vil ikke dvele så mye ved neste motstander i FA-cupen.

- Vi fokuserer nå hundre prosent på Liverpool. Vi tenker allerede på den spesielle kampen vi har i helga.

I verste fall kan klinsjen på Anfield gå uten Marcus Rashford. I går ble han byttet innpå i andre omgang, men ble tatt ut 16 minutter seinere. Årsak: Ryggen.

JUBEL: Lokalavisa Manchester Evening News framhever - naturlig nok - Juan Mata. Men skaden til Marcus Rashford gjorde kvelden til et mareritt.
JUBEL: Lokalavisa Manchester Evening News framhever - naturlig nok - Juan Mata. Men skaden til Marcus Rashford gjorde kvelden til et mareritt. Vis mer

- Selvfølgelig er jeg bekymret, sier Solskjær.

- I utgangspunktet ville jeg ikke bruke ham, men vi trengte seieren. Jeg tror han fikk et kne eller noe i ryggen. Vi kommer til å gjøre alt for å få ham frisk til søndag. Heldigvis pleier han å komme seg fort.

PS: Kampen mot Liverpool spilles klokka 17.30 om tre dager.