Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien

Frustrasjon rundt Solskjær: - Gikk fra kontroll til fiasko

Supportere etterlyser selvransakelse fra klubben. Mener Molde må vinne over Sogndal etter kollapsen mot Brann. 

MOLDE-MANAGER: Ole Gunnar Solskjær og Molde har kommet skjevt ut av startblokka i Eliteserien.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
MOLDE-MANAGER: Ole Gunnar Solskjær og Molde har kommet skjevt ut av startblokka i Eliteserien. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Molde ble rystet i grunnvollene etter 1-4-tapet for Brann lørdag. Spillerne til Ole Gunnar Solskjær (44) holdt stilen i rundt 55 minutter på Brann stadion. Men så kollapset laget. 1-1 ble til slaktsifrene 1-4.

- Det gikk fra full kontroll til fullstendig fiasko, sier Svein Erik Jenset, leder for supportergruppa Tornekrattet, til Dagbladet.

Nå gynger grunnen under manager Solskjær nok en gang. Før sesongen var det uttalte målet at Molde skulle tette igjen gapet til Rosenborg. Det ble også snakket om medalje og at laget skulle ut i Europa igjen.

Fasiten etter åtte seriekamper er 7. plass og ni poeng bak Rosenborg. I morgen - på norsk fotballs store festdag 16. mai - er Sogndal motstander på Aker stadion. Det blir en nøkkelkamp. Og Solskjær innrømmer det selv:

- Vi har ikke råd til å tape den kampen, nei, sier han til Romsdals Budstikke.

- Jeg liker ikke å si til spillerne, supporterne eller meg selv at vi «må» vinne en enkelt kamp. Men for selvbildet vårt og selvtilliten framover er det viktig med seier nå.

Ripe i lakken

44 år gamle Solskjær fikk en betydelig ripe i lakken som trener i Cardiff i 2014. Det endte med sparken. Da han kom tilbake til Molde i 2015, var det for å bygge opp ryktet sitt igjen. Forrige sesong endte med 5. plass. I fjor sommer var situasjonen på et tidspunkt så betent at fans forlangte managerens hode på et fat.

RØD EKSTASE: Ruben Kristiansen (til høyre) og Molde fikk seg en lærepenge mot Brann lørdag. Bergenserne vant 4-1. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
RØD EKSTASE: Ruben Kristiansen (til høyre) og Molde fikk seg en lærepenge mot Brann lørdag. Bergenserne vant 4-1. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix Vis mer

Etter 0-3-tapet for Vålerenga 1. august kom det til ampre scener utenfor Ullevaal stadion.

- Han har null taktikkforståelse. Ut! tordnet en supporter i blått til TV 2. Til Dagbladet uttalte Solskjær seinere på høsten:

- Jeg er laget sånn at jeg vil slå tilbake når det går dårlig. Jeg legger meg ikke ned og synes synd på meg selv.

En del positive svar håpet han å få denne sesongen. Men etter kampen mot Brann - som resulterte i det tredje tapet - toppet det seg for flere Molde-supportere på ny.

- Det var veldig mye frustrasjon å spore. Det roet seg i går. Men jeg registrerer at enkelte er ganske tvilende til om klubben skal greie ambisjonsnivået sitt, sier supporterleder Svein Erik Jenset.

- Det har vært en ganske tung periode. Vi har ikke hentet så mange poeng som vi ønsker at laget hadde gjort. Vi registrerer at folk etterlyser selvransakelse fra klubben.

- Er ikke alene

- Har fansen tillit til Solskjær?

- Det er ikke vår jobb å ansette eller sparke trenere. Og vi er veldig klare på at Solskjær ikke står alene oppi dette. Det er et stort system rundt ham som må ta skylda.

Jenset fortsetter:

LEDER AV TORNEKRATTET: Svein Erik Jenset. Foto: Tornekrattet.no
LEDER AV TORNEKRATTET: Svein Erik Jenset. Foto: Tornekrattet.no Vis mer

- Mot Brann var det 55 minutter med fotball som du ønsker at laget ditt skal spille. De resterende minuttene var sånn du ikke vil se at laget ditt spiller. Det virket bra de ti første minuttene av andre omgang. Men så var det som om spillerne brått ble stresset og nervøse.

- Hvor trykker skoen?

- Det er et ungt og urutinert lag. De holder fortsatt på å lære. Jeg skulle ønske at de gjorde seg ferdig med læringsfasen og sørget for mer trygghet, fandenivoldskhet og vinnervilje.

- Pensjonist

Sogndal kommer fra en sterk 4-0-seier over Viking. I midtforsvaret hadde laget 41 år gamle Kjetil Wæhler, den tidligere Vålerenga-profilen som har gjort comeback.

- Vi har alltid vært glade i Sogndal. At de velger å sette en pensjonist bak, gjør det jo enklere for oss, sier Jenset med et smil.

Molde har slitt med skader og sykdom. Blant annet ble Etzaz Hussain syk under oppvarminga i Bergen og måtte dra hjem.

- Jeg vil ikke bruke tid på å unnskylde meg for dem som er borte. Vi skal klare å stille et godt lag uansett, sier Solskjær til Romsdals Budstikke.

Eliteserien
Rosenborg862013-320
Odd85038-915
Brann842215-714
Sarpsborg842217-1014
Stabæk842213-914
Sandefjord841312-1013
Molde832312-1111
Haugesund832311-1111
Aalesund832310-1011
Vålerenga831411-1310
Tromsø82339-119
Strømsgodset82337-119
Sogndal822410-128
Kristiansund82246-128
Lillestrøm82156-127
Viking81165-144