Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Frustrerende kveld for Haaland og co.

Dortmund ble trolig snytt for straffespark da Bayern festet grepet om gullet med seier. Erling Braut Haaland haltet av banen etter sammenstøt med dommeren.

MÅLLØS: Erling Braut Haaland fant ikke veien til nettmaskene mot Bayern München. Foto: Federico GAMBARINI / POOL / AFP / NTB Scanpix
MÅLLØS: Erling Braut Haaland fant ikke veien til nettmaskene mot Bayern München. Foto: Federico GAMBARINI / POOL / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Borussia Dortmund - Bayern München 0-1 (0-1)

«Der Klassiker» hvor de flestes øyne var rettet mot Erling Braut Haaland i ilddåpen mot Tysklands beste lag. Kun seier var godt nok for Dortmund, som bare ville ligge ett fattig poeng bak serielederen med tre poeng. I stedet ble det sju.

Vi fikk servert et tidvis høydramatisk og intenst oppgjør, særlig i den første omgangen, med store sjanser begge veier. De som måtte tro at ingen tilskuere på tribunen gjør kamper mindre intensive, fikk bevist det motsatte i kveld.

Før kampen var det mye fokus på Haaland og Bayern-spiss Robert Lewandowski, men det var en annen spiller som stjal overskriftene. Joshua Kimmich viste overblikk og følsomhet da han lobbet inn kampens eneste scoring.

Haaland fikk blant annet en avslutning reddet på streken allerede etter 30 sekunder og hadde også en avslutning som traff armen til en motspiller i boksen - uten å få straffe.

Det skapte reaksjoner.

MATGLAD: Kokk i Molde FK, «tante» Torbjørg Haugen har et ekstra spesielt forhold til Erling Braut Haaland. Video: Rødt Kort Vis mer

Redning på streken

Allerede etter 30 sekunder snuste Haaland på scoring. Manuel Neuer var som vanlig langt ute i banen, og ballen falt etter hvert til nordmannen. Haaland sendte ballen mellom beina på keeperen, men på streken sto Jerome Boateng, som slo ballen unna farlig område.

Dortmund fikk også en scoring korrekt annullert for offside etter snaut ti minutter. De gulkledde styrte begivenhetene tidlig, før Bayern tok mer over.

Så fikk Bayern en kjempesjanse. Serge Gnabry lurte ballen under Roman Bürki fra spiss vinkel, bare for å se Lukasz Piszczek redde ballen på streken med en frekk hælflikk. Nå var det Bayern som styrte.

Haaland kom også til noen halvsjanser som ble blokkert før hvilen. Lagkameratene forsøkte hele tiden å finne 19-åringen i boksen.

Rett før pause kom kampens soleklare høydepunkt. Joshua Kimmich viste fantastisk overblikk da han lobbet ballen fra 16 meter over Bürki, som kanskje burde hindret scoring. En perlescoring for Bayern - en skikkelig kalddusj for Dortmund.

- Jeg mener vi kunne satt mer press på Kimmich. Det var en vakker scoring, men uheldig for oss, sier Thorgan Hazard etter kampen.

- En vakker scoring, slo lagkamerat Thomas Müller fast.

Ropte på hands

Etter en snau time fikk Haaland en stor sjanse til å utlikne da han skjøt utenfor fra skrått hold i en god posisjon.

Reprisen viste at ballen, som hadde retning mot mål, gikk via armen til Boateng, men VAR grep ikke inn i situasjonen. Det overrasket flere eksperter.

Det ble påpekt at Dortmund tok corneren veldig raskt, noe som kan ha gjort at VAR ikke rakk å se på situasjonen før ballen var i spill igjen.

Etter 71 minutter haltet Haaland av banen med det som så ut som en smell. Det er foreløpig ikke bekreftet om han er skadet. Etterpå ble han filmet mens han sto og fulgte med på resten av kampen med bandasje på kneet.

På Viasat ble det etterpå vist TV-bilder der Haaland krasjer med dommeren noen minutter før han forlater banen, noe som kan ha ført til at han fikk seg en smell. Se situasjonen fra Viasat her:

På overtid ropte også Bayern München på straffe da Robert Lewandowski gikk i bakken, uten å bli hørt.

Med seieren leder Bayern München Bundesliga med sju poeng med seks kamper igjen å spille.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!