Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Frustrerende kveld for Inter-stjerne: Annullert scoring etter videodømming og bom på åpent mål

Mauro Icardi hadde ikke marginene på sin side i rivaloppgjøret mot AC Milan.

ANNULLERT MÅL: Mauro Icardi var hårfint i offside før scoringen. Foto: AP Photo/Antonio Calanni/NTB Scanpix
ANNULLERT MÅL: Mauro Icardi var hårfint i offside før scoringen. Foto: AP Photo/Antonio Calanni/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

AC Milan - Inter 0-0 (0-0)

(FourFourTwo): For mange var rivaloppgjøret et vorspiel til kveldens Champions League-kamper mellom Liverpool og Manchester City samt Barcelona og Roma. Samtidig er dette historiske oppgjøret en delikatesse i seg selv.

Kveldens kamp var særlig viktig for hjemmelaget, som før kampen var åtte poeng bak byrival Inter, som hadde den viktige fjerdeplassen som gir Champions League-spill neste sesong.

Med tap for Milan i kveld ville det vært elleve poeng mellom lagene med åtte seriekamper igjen å spille - et forsprang som ville fått selv de mest optimistiske supporterne til å tvile.

Det var ventet at publikum ville få servert en åpen kamp etter at de tre siste oppgjørene mellom rivalene hadde endt 3-2 til Inter og 2-2 to ganger.

Men det ble alt annet enn målrikt på San Siro i kveld.

Annullert mål

Etter en litt rotete første omgang var det hjemmelaget som fikk kampens første store sjanse etter 21 minutter. Inter-keeper Samir Handanovi leverte imidlertid en strålende redning etter et frispark, da sisteskansen kastet seg ned og fikk slått ballen unna.

I stedet trodde bortelaget at Mauro Icardi hadde gitt dem ledelsen da han ble spilt alene gjennom og sendte ballen forbi stortalentet Gianluigi Donnarumma, men argentineren noterte seg ikke for sin femte scoring mot byrivalen.

For etter to minutter bestemte videodommeren at Icardi sto i offside da han ble spilt gjennom, og scoringen ble derfor annullert.

Det har vært delte meningen om videodømming (VAR) verden over etter innførelsen, men dette var iallfall et bevis på at systemet kan fungere. Serie A har for første gang innført videodømming som en mulighet denne sesongen.

Kjempebom

Inters Ivan Perisic kunne fort gitt bortelaget ledelsen da han lobbet ballen på toppen av tverrliggeren like etter hvilen, før Donnaromma holdt på å kløne det skikkelig til da ballen traff tuppen på hansken hans og gikk utenfor mål etter et svakt skudd fra distanse. Heldigvis for keeperen kom ikke skuddet på mål.

Mauro Icardi fikk en alle tiders mulighet til å score sitt 25. seriemål for sesongen noen minutter etterpå, men spissen maktet å bomme på åpent mål fra fem meter etter å ha blitt spilt fri. Det var nærmest større prestasjon å bomme på mål enn å score i den situasjonen, selv om han fikk ballen ørlite bak seg.

​Hjemmelaget fikk også en scoring annullert etter en snau time da Patrick Cutrone brassesparket ballen i mål, før han ble korrekt avvinket for offside.

Ingen gode ting var tre for Icardi, som også på overtid bommet på nærmest åpent mål da han kastet seg inn på bakerste stolpe.

Dermed ble det ingen scoringer i byderbyet.

Milan-trener Gennaro Gattuso har fått sving på sakene etter at han ble ansatt i november i fjor, og ledet Milan til ti seriekamper uten tap (åtte seire) før Juventus ble for sterke i 3-1-seieren sist.

Det spørs om ikke den gode sluttspurten kom litt for seint for AC Milan.

P.S. Avdøde Ray Wilkins ble hedret med bannere på San Siro i kveld. Den tidligere spilleren og treneren gikk bort tidligere i dag i en alder av 61 år. Han spilte blant annet i AC Milan fra 1984 til 1987.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!