Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Frustrerende kveld for Liverpool etter massiv sjanseløsing

Misbrukte sjansen til å trygge ligaledelsen. 

BARE NESTEN: Liverpool-spillerne sløste med sjansene i kveld. Her er det Liverpool Joel Matip som ikke rekker fram på et innlegg. Foto: Nick Potts/PA Wire/NTB Scanpix
BARE NESTEN: Liverpool-spillerne sløste med sjansene i kveld. Her er det Liverpool Joel Matip som ikke rekker fram på et innlegg. Foto: Nick Potts/PA Wire/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Southampton - Liverpool 0-0 (0-0)

(Dagbladet): Liverpool gikk ut på St Mary's-gresset fulle av selvtillit, etter ni ligakamper uten tap (sju seire og to uavgjort). De røde hadde også scoret hele 12 mål på de tre siste kampene.

Det var ingen tvil om at Southamptons plan var å nekte Liverpool-spillerne rom, og kampen bar lenge preg av at hjemmelaget ikke ofret stort framover.

I andre omgang åpnet kampen seg opp, men spillerne hadde ikke stilt inn siktet i kveld. Enten traff ikke de røde mål, eller så stoppet Forster det som kom mellom stengene.

Dermed gikk Klopps menn målløse av banen for tredje gang i Premier League denne sesongen. Det betyr også at de kan miste ligaledelsen som laget har hatt i snaut to uker.

- Det var ikke en dårlig førsteomgang, og en mye bedre andreomgang. Vi hadde nok sjanser til å vinne kampen, men det er slik fotball er, sier Jürgen Klopp etter kampen.

- Resultatet er ikke perfekt, men forestillingen vår var god, sier manageren videre.

Mané sentral

Det var spørsmål om Philippe Coutinho kom til å starte kampen på benken, etter at han spilte to kamper for Brasil i ligapausen.

Teknikeren ble også observert på sykestua i går, noe som skjøt fart i spekulasjonene. Men brasilianeren var i startoppstillingen til Jürgen Klopp. Dermed var det bare Adam Lallana som manglet for de røde etter smellen han pådro seg for England.

Liverpool fikk kampens første mulighet etter 28 minutter, og den var stor. Tidligere Saint-spiller Sadio Mané banket til fra langt hold, men Fraser Forster vartet opp med en strålende redning på forsøket.

Samme mann stormet gjennom forsvaret til hjemmelaget etter 40 minutter. En nydelig takling i siste liten av Virgil van Dijk hindret Mané i å treffe målet.

Store sjanser

Etter en stillingskrig i første omgangen, åpnet kampen seg mer opp i den andre.

Allerede etter halvannet minutt i andre omgang ropte Roberto Firmino på straffe etter en duell med van Dijk, men dommer Clattenburg vinket spillet videre.

Minutter etterpå fikk Coutinho en gedigen mulighet etter at Liverpool snappet ballen høyt i banen. Brasilianeren ble servert av landsmannen Firmino, men da Coutinho skulle skyte kom han borti ballen med venstrefoten, slik at ballen skled av skuddfoten.

Hjemmelaget fikk sin første gode sjanse etter 58 minutter. Charlie Austin har blitt far denne uka, og spissen var nære å kunne feire scoring også, men headingen gikk like utenfor målet til Loris Karius.

Emre Can hadde scoret i de to siste ligakampene, og kunne fort forbedret den statistikken etter 65 minutter. Skuddet til tyskeren fra en god posisjon gikk imidlertid utenfor.

Firmino fikk kampens aller største sjanse like etterpå. Coutinho spilte ballen gjennom til brasilianeren, som alene med Forster sendte ballen like utenfor stolpen.

Daniel Sturridge holdt på å notere seg for en målgivende pasning allerede etter et snaut minutt på banen. Han dribler seg fri i boksen og serverte ballen til Nathaniel Clyne, som stanget like utenfor.

Dermed mister Liverpool ligaledelsen dersom Chelsea slår Middlesbrough i morgen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!