USIKKER: Marit Bjørgen tør ikke å si når hun gjør comeback i frykt for at hun må melde forfall nok en gang. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
USIKKER: Marit Bjørgen tør ikke å si når hun gjør comeback i frykt for at hun må melde forfall nok en gang. Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer

Frustrert Bjørgen om returen: - Tør ikke å si når det skjer

Marit Bjørgen har aldri slitt så mye med skader som nå og innser at hun ikke kan trene like mye som Therese Johaug.

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Det er ikke det at Therese Johaug, Petter Northug, Heidi Weng, Martin Johnsrud Sundby, Ingvild Flugstad Østberg, Finn-Hågen Krogh og Astrid Uhrenholdt Jacobsen ikke er attraktive nok. Men tilskuerne i Holmenkollen gikk glipp av det største trekkplasteret under Oslo Skishow.

For mye av spenningen handlet om Marit Bjørgen (36). Hvor sterk er hun etter svangerskapet? Er hun fortsatt verdens beste langrennsløper?

Spørsmålet forblir ubesvart. Langrennslegenden stod på startlista, men kom aldri til startstrek. Det samme var tilfellet da Bjørgen etter planen skulle gjøre comeback i andre del av NM og dernest Skarverennet.

Rognes-jenta smilte da hun møtte Dagbladet få minutter før Johaug eksploderte ut fra startsstrek. Men hun vet at fjorårets beste langrennsløper trener mer enn henne og erkjenner at det er sånn det må være.

- Ja, det er naturlig. Therese har ikke barn og har mindre å ta hensyn til. Derfor må jeg trene smartere og bedre når jeg først trener, sier Bjørgen til Dagbladet.

Svømming og sykling Det tror hun at hun at kan klare. Bjørgen har vist god form under vårens og sommerens treninger, men i konkurranser har hun ennå ikke fått prøve seg.

Det er uvant for Bjørgen, som omtrent ikke har hatt skader tidligere i karrieren. Nå er det en belastningsskade i hofteregionen som skaper problemer.

- Ja, dette er en ny erfaring for meg. Jeg har nesten ikke hatt skader tidligere i karrieren, bekrefter Bjørgen.

- Jeg kan ikke trene helt normalt og må sykle og svømme en del framover. Det er løpingen som er verst. Jeg har ikke løpt for mye, men kroppen endrer seg jo gjennom et svangerskap, forteller langrennsdronningen videre.

- Det tør jeg ikke å si Hun kommer samtidig med en beroligende gladmelding.

- Når det er sagt, føler jeg at formen er der den bruker å være på denne tiden av året. Jeg hadde gledet meg til å måle krefter med jentene, så det er kjedelig å stå over.

- Når får vi seg deg i konkurranse igjen?

- Det tør jeg ikke å si nå. Jeg har meldt forfall to ganger, så jeg vil unngå at det skjer igjen. Derfor tør jeg rett og slett ikke å si når jeg gjør comeback. Forhåpentligvis blir det i et rulleskirenn i august, men jeg lover ingenting. Vi får se, sier tidenes mestvinnende kvinnelig vinterolympier og smiler.

Bjørgen vil ikke si når hun håper å være tilbake - i frykt for å melde forfall igjen. 36-åringen innser at hun har vært i overkant ivrig og tøff i enkelte øvelser. Det smerter i høyre hofte.

- Jeg har litt smerter, ja, så nå må jeg roe ned og trene alternativt framover. Dernest kan jeg gå på rulleski når smertene er borte og ta øvelser som jeg kan tilpasse belastningen på, sier 36-åringen.

- Kjedelig og frustrerende Oslo Skishow skulle bli Bjørgens første konkurranse etter fødselen, men i likhet med siste del av NM satte en belastningsskade en stopper for hennes planer om å matche seg mot lagvenninnene.

- Det er kjedelig og frustrerende, men jeg må se realiteten og se framover. Jeg hadde gledet meg til å gå her og måle meg mot de andre, men jeg må bare være tålmodig, forklarer Bjørgen.

- Skaden gjør meg litt forbannet. Det gjelder nok for alle idrettsutøvere når man ikke får konkurrere. Det er litt frustrasjon, men jeg kommer tilbake.

Jobber idere Hun har aldri vurdert å gi opp planene om å ta tilbake tronen som verdens beste langrennsløper.

- Nei, på ingen måte. Jeg har trent bra fra februar, og jeg er godt tilbake når det er august og vi har en samling i juni. Man er gjennom noe når man har vært gravid, sier hun.

- Jeg må være tålmodig. Jeg har egentlig god tid. Det er artig å være tilbake i miljøet, og Marius trivdes på samling han også, sier Bjørgen og smiler som hun ofte gjør.

FORTSATT POPULÆR: Publikum ble noe skuffet over å ikke få se Marit Bjørgen i aksjon igjen, men langrennslegenden ga sitt tilbake til de oppmøtte. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
FORTSATT POPULÆR: Publikum ble noe skuffet over å ikke få se Marit Bjørgen i aksjon igjen, men langrennslegenden ga sitt tilbake til de oppmøtte. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.