Frustrert Bjørgen om returen: - Tør ikke å si når det skjer

Marit Bjørgen har aldri slitt så mye med skader som nå og innser at hun ikke kan trene like mye som Therese Johaug.

USIKKER: Marit Bjørgen tør ikke å si når hun gjør comeback i frykt for at hun må melde forfall nok en gang. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
USIKKER: Marit Bjørgen tør ikke å si når hun gjør comeback i frykt for at hun må melde forfall nok en gang. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Det er ikke det at Therese Johaug, Petter Northug, Heidi Weng, Martin Johnsrud Sundby, Ingvild Flugstad Østberg, Finn-Hågen Krogh og Astrid Uhrenholdt Jacobsen ikke er attraktive nok. Men tilskuerne i Holmenkollen gikk glipp av det største trekkplasteret under Oslo Skishow.

For mye av spenningen handlet om Marit Bjørgen (36). Hvor sterk er hun etter svangerskapet? Er hun fortsatt verdens beste langrennsløper?

Spørsmålet forblir ubesvart. Langrennslegenden stod på startlista, men kom aldri til startstrek. Det samme var tilfellet da Bjørgen etter planen skulle gjøre comeback i andre del av NM og dernest Skarverennet.

Rognes-jenta smilte da hun møtte Dagbladet få minutter før Johaug eksploderte ut fra startsstrek. Men hun vet at fjorårets beste langrennsløper trener mer enn henne og erkjenner at det er sånn det må være.

- Ja, det er naturlig. Therese har ikke barn og har mindre å ta hensyn til. Derfor må jeg trene smartere og bedre når jeg først trener, sier Bjørgen til Dagbladet.

Svømming og sykling Det tror hun at hun at kan klare. Bjørgen har vist god form under vårens og sommerens treninger, men i konkurranser har hun ennå ikke fått prøve seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer