IKKE FORNØYD: Nok en gang måtte Odd trener Dag-Eilev Fagermo se at laget tapte. Til høyre assistenttrener Jan Frode Nornes. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix
IKKE FORNØYD: Nok en gang måtte Odd trener Dag-Eilev Fagermo se at laget tapte. Til høyre assistenttrener Jan Frode Nornes. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB ScanpixVis mer

Frustrert Fagermo: - Kan stille spørsmål ved Tippeligaen

Odd ligger 15 poeng bak Rosenborg. Trønderne - på sin side - var ikke i nærheten av Europa League. 

Odd - Vålerenga 1-2

SKIEN (Dagbladet): Odd og trener Dag-Eilev Fagermo (49) har vunnet én gang på de siste sju kampene i Tippeligaen. Likevel ligger laget på sølvplass - 15 poeng bak Rosenborg.

Søndag kveld vant Vålerenga 2-1 foran over 9000 tilskuere på Skagerak Arena. Det ga Fagermo nye, grå hår. Men trøsten er tabellplasseringen - andreplass - noe som også sier noe om de andre lagene.

- Du kan stille spørsmål ved Tippeligaen når Rosenborg er såpass suverene og de andre lagene ligger så langt bak, innrømmer Fagermo. Tar vi med at Rosenborg ikke var i nærheten av gruppespillet i Europa League, blir bildet enda dystrere.

- Det er en svakhet at Rosenborg er så mye bedre, og at vi ligger på sølv med en resultatmessig formsvikt. Det er en eventyrlig vårsesong som holder oss i toppen av tabellen, påpeker Fagermo.

Les også: Rekdal kvittet seg med seks kilo

Frustrert

Odd-treneren er frustrert. Samtidig mener han det er åpenbare årsaker til at Odds poengfangst svikter.

- Vi fikk litt for mye juling i juli. Det har gjort at spillerne enten har spilt halvskadet, ikke har spilt i det hele tatt - eller har kommet ut av form. Vi er ikke i nærheten av å være på vårt beste. Da er det en helt annen trøkk og intensitet. Nå går det sakte offensivt og defensivt, og da er vi ikke bedre.

BETENKT: Kjetil Rekdal (midt i bildet) kunne smile etter kampen i Skien søndag kveld. Odd-trener Dag-Eilev Fagermo (til høyre) var litt mer betenkt. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix
BETENKT: Kjetil Rekdal (midt i bildet) kunne smile etter kampen i Skien søndag kveld. Odd-trener Dag-Eilev Fagermo (til høyre) var litt mer betenkt. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix Vis mer

Han fortsetter:

- Vi var bra på treninga den siste uka, så jeg er litt overrasket over at vi ikke var bedre mot Vålerenga. Jeg håper og tror at vi kommer gradvis. Det vi presterer nå er for dårlig. Det er bare tull å snakke om medaljer.

Kampens spiller

Annerledes var stemningen i Vålerenga-garderoben søndag kveld. Mohammed «Moa» Abdellaoue ble kampens store spiller med to flotte mål.

Tidligere i sesongen beskyldte eksperter laget for ikke å ha et eget angrepsspill. Dette fnyser trener Kjetil Rekdal av.

- Da vet ikke ekspertene hva de snakker om, sier VIF-bossen.

- Det er lett å sitte og si sånn og sånn når du ikke har innsyn i ting. At vi ikke fikk det til skal jeg være enig i. Vi forsvarte oss også dårlig i vårsesongen. Men det gikk på at laget var totalt i ubalanse med folk som ikke var med, men som er med nå. Vi har fire, fem, seks nye spillere i dag som ikke var med i vårsesongen.

Vålerenga tar imot Strømsgodset på Ullevaal i neste kamp, som er etter en landslagspause. Odd reiser til Lillestrøm.