Hopp

Frustrert Fannemel: - Jeg er ikke så tynn som jeg vil være

Men verdensrekordholderen viste gamle takter på Lillehammer. 

NUMMER TO I KVALIKEN: Anders Fannemel. Foto: NTB Scanpix
NUMMER TO I KVALIKEN: Anders Fannemel. Foto: NTB ScanpixVis mer

LILLEHAMMER (Dagbladet): Anders Fannemel (25) begynte å likne på seg selv under dagens verdenscupkvalifisering på Lillehammer. Han hoppet ned til 139,5 meter og kom på andreplass.

Kamil Stoch fra Polen vant. For Fannemel ble det en god opplevelse, etter det som har vært en trøblete innledning på sesongen.

- Jeg har vært konstruktivt forbannet på meg selv, sier nordmannen, som ligger på 27. plass i verdenscupen sammenlagt.

Favorittbakke

Forrige helg hoppet han så dårlig at han reiste hjem fra Klingenthal i Tyskland etter kvalifiseringen. I begynnelsen av uka fikk han til noen gode treningshopp på Lillehammer - favorittbakken hans. Og i dag så ting ut til å fungere.

- Jeg har endret på teknikken. Det har gitt gode utslag i bakken. Jeg har fått kroppen mer over beina, noe som gjør det lettere å trykke til, forteller han.

NUMMER TO: Anders Fannemel landet på 139,5 meter under dagens kvalifisering på Lillehammer. Det holdt til andreplass, bak Kamil Stoch. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix
NUMMER TO: Anders Fannemel landet på 139,5 meter under dagens kvalifisering på Lillehammer. Det holdt til andreplass, bak Kamil Stoch. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix Vis mer

Han er imidlertid ikke like fornøyd med den fysiske biten som den tekniske biten. Fannemel føler han veier ett til to kilo for mye for å prestere maksimalt i bakken.

- Jeg er ikke så tynn som jeg har lyst til å være. Skal jeg henge med, må jeg ned litt til.

- Hva er problemet?

- Det tror jeg mange kjenner seg igjen i, humrer han.

- Det er trasig. Men jeg prøver å finne en balanse. Når Hoppuka starter, er jeg forhåpentligvis der jeg skal være.

- Har surret

25-åringen, som har verdensrekorden på 251,5 meter, blåser av det han har prestert hittil i vinter.

- De få poengene jeg har i verdenscupen er ikke mye å skryte av. Jeg har surret såpass mye i vinter at jeg trengte et godt konkurransehopp, sier han om kvalifiseringen.

FORHÅNDSKVALIFISERT: Daniel-AndréTande landet på 125,5 meter. Han var forhåndskvalifisert - som en av de ti beste i verdenscupen. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix
FORHÅNDSKVALIFISERT: Daniel-AndréTande landet på 125,5 meter. Han var forhåndskvalifisert - som en av de ti beste i verdenscupen. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix Vis mer

Daniel-André Tande var den eneste nordmannen som var forhåndskvalifisert.

Nest beste nordmann i kvalifiseringen ble Andreas Stjernen på åttendeplass. Deretter fulgte Robert Johansson (13), Joachim Hauer (32) og Johann Andre Forfang (34).

Fornøyd

Trener Alexander Stöckl forteller at han stort sett er fornøyd med nordmennenes sesongstart. Tande ligger på tredjeplass i sammendraget, mens Stjernen er nummer 15.

Stöckl sier:

- Vi har en utøver som kjemper om en topp-plassering og Stjernen er nummer 15. Jeg synes også det er en grei utvikling på resten av laget.

Lillehammer arrangerer verdenscuprenn både lørdag og søndag. Lysgårdsbakkene erstatter Nizhny Tagil. Den russiske arrangøren kunne verken fylle kravet om nytt vindnett eller garantere for pengepremier.