KJEMPET: Aalesunds Magne Hoseth (t.v.) hev seg inn i duellene mot Moa og VIF. I 1. omgang måtte han forlate banen med skade.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
KJEMPET: Aalesunds Magne Hoseth (t.v.) hev seg inn i duellene mot Moa og VIF. I 1. omgang måtte han forlate banen med skade. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Frustrert Hoseth med mer uflaks: - Det er fryktelig irriterende

Motgangen fortsetter.

ÅLESUND (Dagbladet): Ikke alt har gått Magne Hoseths vei i 2015. Tvert imot har motgangen vært usedvanlig stor for playmakeren.

Etter skadeproblemer og lite spilletid i Viking, håper 34-åringen nå å finne seg selv igjen hos erkerivalen AaFK. Mottakelsen i Ålesund har vært overraskende positiv for den tidligere Molde-profilen, og tilliten hos trener Trond Fredriksen har vært stor.

Likvel har Hoseth vært frustrert i sin første måned som AaFK-spiller. En akillesskade har gjort at midtbaneeleganten har stått over tre kamper for AaFK.

I fredagens kamp mot gamleklubben Vålerenga var han tilbake fra start, men nok en gang måtte Hoseth halte av banen.

- Jeg landet på hofta etter en takling. Det var sinnssykt surt å forlate banen. Jeg har slitt voldsomt med skader nå, og det er fryktelig irriterende og frustrerende, sier Hoseth til Dagbladet.

- Disse skadene har vært noe skikkelig dritt. Jeg vil jo bidra mer enn dette. Det er spesielt irriterende når jeg føler at jeg var skikkelig på gang mot VIF, forteller han.

Overrasket Hoseth strødde pasninger slik som bare han kan da AaFK slo VIF 2-0, men måtte forlate banen med skade allerede etter 38 minutter.

- Ingen i Tippeligaen strør pasninger som Magne. Vi har mange løpsmaskiner på midten, så det er godt å ha en type som ham. Magne har en ekstrem ro. Han har sikkert ikke over 100 i puls uansett hvor hardt han er presset, sier AaFK-trener Trond Fredriksen og smiler.

- Det er ikke bra at han er så mye skadet, men det er for tidlig å konkludere med hva vi bestemmer oss for neste år. Faktum er at vi er fornøyd med Magne. Han tilfører oss kvaliteter som vi trenger i laget og er med på å bedre treningskulturen i AaFK, mener AaFK-treneren.

Han ble positivt overrasket over hvordan midtbaneeleganten Hoseth hev seg inn i taklingene mot Vålerenga.

- Magne traff jo også ballen med noen taklinger. Det er ikke verst! sier Fredriksen.

Overrasket ble også hovedpersonen selv.

- Når jeg begynner å hive meg inn i taklinger og til og med får meg ballen, er det et ekstremt bra tegn. Det betyr at jeg er på vei mot en veldig god form. Derfor er det desto mer irriterende at jeg måtte forlate banen med skade, sier Hoseth.

Han kan imidlertid berolige AaFK-fansen.

- Det er ikke noe alvorlig. Jeg satser på å være klar til neste kamp, sier 34-åringen.

Ti år siden sist AaFK tok fredag sin sjuende strake hjemmeseier mot Vålerenga.

Oslo-klubben har ikke vunnet i Ålesund siden 2005. Den gang scoret Hoseth for VIF i 2-0-triumfen. Det andre målet var signert eks AaFK-spiller Alexander Mathisen.

- Jeg husker den kampen godt. Det var et av mine mange mål og mange seirer her, forteller «AaFK-dödaren» Hoseth.

Også Rekdal smiler når Dagbladet nevner sist gang VIF vant på Color Line Stadion.

- Jeg har jo selv bidratt til at VIFs statistikk i Ålesund er så dårlig. Jeg husker godt den kampen du nevner. Vi ble tidvis presset bakpå, men var i flytsonen og fikk kontret inn to mål, forteller Rekdal til Dagbladet.

- Magne flyter på rutinen og roen sinn. Det blir vanskeligere og vanskeligere jo eldre man blir, men Magne er fremdeles ikke ferdig på dette nivået, mener VIF-treneren.

POPULÆR: Til tross for sine mange år hos erkerivalen Molde har Magne Hoseth allerede rukket å bli populær i sin nye klubb AaFK.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
POPULÆR: Til tross for sine mange år hos erkerivalen Molde har Magne Hoseth allerede rukket å bli populær i sin nye klubb AaFK. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer