Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristiansund - Rosenborg:

Frustrert Hovland kritiserer debutant

Det tok tid før Rosenborg endelig fikk festet grepet mot et agressivt Kristiansund-lag.

TEMPERATUR: Tette dueller i målet til Rosenborgs keeper André Hansen i starten på eliteseriekampen mellom Kristiansund og Rosenborg på Kristiansund stadion.
Foto: Anders Tøsse / NTB Scanpix
TEMPERATUR: Tette dueller i målet til Rosenborgs keeper André Hansen i starten på eliteseriekampen mellom Kristiansund og Rosenborg på Kristiansund stadion. Foto: Anders Tøsse / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Kristiansund - Rosenborg 0-2 (0-0)

To debutanter fra start i dagens eliteseriekamp på Kristiansund stadion. Flamur Kastrati startet på topp hos hjemmelaget, mens nysigneringen Issam Jebali tok plass på venstrekanten til Rosenborg. Trøndernes andre signering, Djordje Denic, startet på benken.

Nicklas Bendtner er ikke i form og var derfor ikke med i troppen til Rosenborg.

Rosenborg støttet seg på fire seire på fem siste kampene og videre avansement til Europa League-play off i forkant av søndagens eliteserierunde. Likevel måtte trønderne ha en seier søndag kveld for å ikke miste følget til Brann på topp.

Seier ble det. Seine scoringer fra Konradsen og Jebali gjorde til at Rosenborg fortsatt holder grepet om andreplassen, bare 1 poeng bak serieleder Brann.

Drama

Rosenborg sleit i søndagens bortekamp mot Kristiansund. Laget fra Møre viste muskler mot de regjerende seriemesterne. I pausen gjorde Rosenborg flere bytter, og var klar på at første omgang ikke var god nok. Anders Trondsen ble byttet ut for navnebror Anders Konradsen.

- Vi måtte bare endre et eller annet. Det var en svak omgang. Trondsen har spilt mye kamper i det siste, og slitt med skader. Jeg får håpe vi klarer å prestere bedre i andre omgang, sa assistenttrener Trond Henriksen.

Og byttet var årsaken til at Rosenborg tok ledelsen etter 65 minutter spilt. Klabb og babb i feltet, hvor også keeper Sean McDermott mistet grepet om ballen. Konradsen var siste mann borti, og ballen suset inn i nettaket.

Ekstra gledelig var det å se debutant Jebali som denne søndagen steppet inn for en småsyk Nicklas Bendtner, og som setter kronen på verket i 2-0 seieren mot Kristiansund.

Full klinsj

Kastrati hadde store sko å fylle etter toppscorer Daouda Bamba som ble solgt til Brann, men uansett om det ikke ble noen mål denne kvelden, terroriserte han Rosenborg-forsvaret, og irriterte ganske voldsomt en vestlending fra Vadheim.

Begge to endte med å tildeles gule kort, etter dueller mot hverandre. Rett etter advarselen, valgte Christian Michelsen å bytte Kastrati for Simon Alexandersson.

Temperaturen var altså høy, både i første og andre omgang. Det hele startet med at Kastrati laget frispark på Hovland, og det likte vestlendingen dårlig. Han endte med å dytte borti den nysignerte spissen.

- Hovland tenner på alle plugger, roper kommentator.

Dette sa midtstopperen om situasjonen:

- Han sparker meg to ganger. Det var litt frustrasjon der, da han var to ganger for sein. Det er håpløst, men vi må bare konsentrere oss om det som skjer videre, sa Hovland i pausen.

Flamur Kastrati var storfornøyd med lagets prestasjon.

- Veldig bra, sa han kjapt før han hastet inn i garderoben.

Det oppsummerte greit første omgang. Kristiansund hadde tatt grepet om kampen, mens det lugget litt for Rosenborg. Stillinga sto 0-0 til pause.

To store

Første halvtime var en ganske tam start fra begge lag, og kampen bølget fram og tilbake. Ingen store sjanser fra noen av lagene. Likevel framsto Kristiansund energifulle og ga god motstand til de regjerende seriemesterne.

Kristiansund var laget som hadde første omgang i sin hule hand. Det var derimot lite som gikk på skinner for gjestene. Trønderne sleit skikkelig med å komme i gang.

Nærmest var Helland etter halvtimen spilt, hvor han kom alene med keeper, dro seg forbi og ut mot venstre, men blåste ballen over mål.

Kristiansund hadde også en kjempesjanse fra dødball. Christoffer Aasbak slår en god corner som endte hos Dan Peter Ulvestad. Midtstopperen hadde god tid til å sette ballen i mål, men bommet fra fem meter.

Poengdeling

Kristiansund, som ligger på en åttendeplass, tapte mot Bodø/Glimt i forrige runde. I overgangsvinduet ble toppscorer Daouda Bamba solgt og Kastrati, som hadde snaut et halvt år igjen av kontrakten i Sandefjord, ble hentet til klubben.

Kastrati tok plass på topp, i tillegg til Kalludra og Sørmo som denne gangen sto i førsteelleveren.

Hos bortelaget ble det også gjort tre endringer fra forrige seriekamp. Issam Jebali spilte for Bendtner, Helland og Trondsen kom inn for Levi og Gersbach.

I forrige møte på Lerkendal tidligere i vår ble det poengdeling. Også sist møte på Kristiansund stadion endte uavgjort, 3-3.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!