Australian Open

Frustrert i seier:
- Litt for voldsomt

Casper Ruud (24) slo Tomas Machac (22) og er videre i Australian Open. Underveis i kampen fanget mikrofonene opp en frustrert verdenstreer. - Litt for voldsomt, mente ekspert.

SEIRET: Casper Ruud tok som ventet seieren i matchen mot Tomas Machac. Nå venter andre runde mot amerikanske Jenson Brooksby. Foto: NTB
SEIRET: Casper Ruud tok som ventet seieren i matchen mot Tomas Machac. Nå venter andre runde mot amerikanske Jenson Brooksby. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alt fra Australian Open ser du på Max og Discovery+.

Tomas Machac - Casper Ruud 1-3 (3-6, 6-7, 7-6, 3-6 )

Casper Ruud var storfavoritt før kampen mot tsjekkiske Tomas Machac, men måtte virkelig jobbe for seieren. Nordmannen viste klasse i det første settet, mens det ble tøffere i det andre.

Frustrert nordmann

Etter en svak forehand i det tredje gamet, fanget mikrofonene opp en frustrert Ruud:

- Dumt, ropte han forsiktig, mens han gikk for å tørke svetten i den stekende varmen i Melbourne.

- Litt dårlig treff. «Dumt», sier han, kommenterte Discoverys kommentator Svein-Espen Lindås Olsen.

INNBITT: Casper Ruud knytter neven for seieren i det andre settet. Foto: NTB
INNBITT: Casper Ruud knytter neven for seieren i det andre settet. Foto: NTB Vis mer

Også blant ekspertene Øivind Sørvald og Espen Tvedt ble ballvekslingen et tema.

- Vi ser tegn på at dette tunge, suverene våpenet er i ferd med å fungere veldig bra, innledet programleder Tvedt.

- Ja, men han sa det selv. Han slo en «dum» der, han slo litt for voldsomt på en av dem, men han spiller veldig pressende med forehanden sin, supplerte Sørvald.

Stusset etter kollaps

Tsjekkeren fulgte Ruud i det andre settet, men med noen fantastiske passeringer sørget Ruud for at han kunne serve for settet. Men når Machac tok fem strake poeng, skulle det andre settet avgjøres i tiebreak.

- Jeg så ikke den helt komme, kommenterte Lindås Olsen.

Tiebreaket ble av det interessante slaget. Ruud var oppe i 5-1, men tsjekkeren kom tilbake til 5-5. Med en sterk forehand dro nordmannen tiebreaket i land, og kunne knytte neven for 8-6 i tiebreaket og 2-0 i sett.

Også det tredje settet måtte avgjøres i tiebreak. Et intenst tiebreak endte til slutt med en feil av Ruud, som gjorde at det skulle spilles et fjerde sett.

Med et servebrudd midtveis i det fjerde settet kunne Ruud til slutt puste lettet ut. Med 3-1-seier er han videre til andre runde i Australian Open.

Det oppsto bisarre scener under kampen mellom Lin Zhu og Rebecca Marino mandag. Se situasjonen her:

TYV: Den britiske tennisdommeren James Keothavong tok opp jakten da en tyv slo til i Australian Open. Video: Eurosport / Discovery Plus Vis mer

Kan klare det «umulige»

Ruud er andreseedet i turneringen, og kan bli verdensener om han tar seg helt til finalen. Selv med finaletap vil nordmannen bli nummer én, med mindre han møter Stefanos Tsitsipas i finalen. Da er 24-åringen avhengig av å vinne.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer