Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Frustrert Mark Hughes etter nok en uavgjort

Burnleys aller første bortepoeng kom hos City.

ENDELIG: Burnleys Graham Alexander satte inn det første målet på straffe i førsteomgang. Det tredje Burnley-målet sørget for historiens første poeng på bortebane i Premier League.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super
ENDELIG: Burnleys Graham Alexander satte inn det første målet på straffe i førsteomgang. Det tredje Burnley-målet sørget for historiens første poeng på bortebane i Premier League.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super Vis mer

||| (Dagbladet.no): Manchester City - Burnley 3-3.

For to uker siden kastet Manchester City bort en tomålsledelse hjemme mot Fulham, noe som av mange ble sett som et svakhetstegn hos den målbevisste utfordreren til en topp fire-plassering i årets Premier League.

I dag «glapp» City to hjemmepoeng igjen, etter først å ha slått tilbake med en knallsterk opphenting mot et ivrig Burnley.

0-2 ble til 3-2 i løpet av knappe 20 minutter, og de lyseblå hadde seieren i lomma. Men få minutter før slutt mistet de konsentrasjonen. Og lot innbytter Kevin MacDonald sørge for historiens første Burnley-poeng på bortebane i Premier League.

- Det er frustrerende og skuffende, for vi kom oss i vinnerposisjon. Vi er nødt til å lære oss å fullføre, for vi har spilt to uavgjorte hjemme etter å ha ledet, sier manager Mark Hughes ifølge nyhetsbyrået PA.

- Kanskje var det en konsekvens av arbeidet vi la ned før det, for vi jobbet eksepsjonelt hardt for å komme i ledelsen. Men vi gjorde ikke de rette tingene på de rette tidspunktene, sier Hughes.

Borte best i første
Burnley skapte mest før pause, og City var heldige som fikk redusert før hvilen.

Først sendte Graham Alexander laget foran fra straffemerket. Joleon Lescott hindret et innlegg med hånda, linjemannen markerte for hands, og Alexander lurte vanligvis straffesterke Shay Given.

To minutter senere scoret Burnley igjen. De lyseblå rotet bort ballen i farlig posisjon på vei framover, og ble straffet knallhardt. Eagles fant Steven Fletcher med en offside-unngående stikker, og Fletcher dyttet ballen enkelt over linja.

Akkurat da var City rystet. Men like før pause kom altså håpet i form av en heldig scoring. Shaun Wright-Phillips fyrte avgårde et lykke-fromme-skudd, fikk hjelp av en Burnley-hæl, og lurte Brian Jensen nede ved stolperota.

FOR TIDLIG: Manchester Citys Craig Bellamy hadde nok på følelsen at det var den avgjørende scoringen han satte inn etter en knapp time. Men Burnley slo tilbake.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis
FOR TIDLIG: Manchester Citys Craig Bellamy hadde nok på følelsen at det var den avgjørende scoringen han satte inn etter en knapp time. Men Burnley slo tilbake.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis Vis mer

To kjappe etter pause
Det snudde kampen. Etter et kvarter med selvransakelse i garderoben kom hjemmelaget på banen med klart ondere hensikter, og satte opp tempoet, et tempo Burnley sleit med å følge.

Ti minutter var spilt da utlikningen kom. Joleon Lescott vant duellen på bakre stolpe, fikk slått inn foran mål der forsvarskollega Kolo Toure ventet, og Toure fikk en enkel jobb fra kloss hold.

Det tidlige målet la grunnlaget for jakten på seiersscoringen. Som de fleste nok trodde var et faktum da Craig Bellamy avsluttet et flott angrep iskaldt fra elleve meter.

Men så hadde altså utkjørte Burnley et mål til i seg likevel. Innbytterne var sentrale. David Nugent slo pasningen mot bakre stolpe, der Steven Fletcher ventet med enormt overblikk. I stedet for å velge den forventede løsningen med å heade på mål, visste Fletcher at Kevin MacDonald var på vei inn i feltet, og la ballen til rette for ham.

MacDonald takket for tilliten, og smalt ballen opp i krysset bak Shay Given.

Burnleys første bortepoeng i Premier League.

- Jeg var forberedt på å tape 4-2 dersom det ga oss en mulighet til å få uavgjort, sier manager Owen Coyle om satsinga mot slutten.

- Det er en utrolig «spirit» i garderoben vår. VI er den minste byen i Premier League, men vi er bestemt på å kjempe for alt. Å komme til Premier League var en enorm prestasjon. Å beholde plassen vil overgå det med god margin, sier Coyle.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media