Frustrert Nora Mørk: - Folk er så sleipe

Ber Norge bli mer kyniske.

OPPGITT: Nora Mørk fikk tøff behandling av et solid Russland. Nå vil hun at Norge skal bli tøffere og mer kyniske i spillestilen. Foto: Bjørn Langsem
OPPGITT: Nora Mørk fikk tøff behandling av et solid Russland. Nå vil hun at Norge skal bli tøffere og mer kyniske i spillestilen. Foto: Bjørn LangsemVis mer

FREDERIKSHAVN (Dagbladet): Norge tapte 25-26 mot Russland i håndballjentenes første kamp i VM. Nora Mørk (24) var norsk toppscorer med seks mål og etter matchen var hun både skuffet og forbanna.

I sluttsekundene ble hun meid ned av en russisk spiller som dermed knuste det eneste lille håpet om en norsk utlikning. Nå vil Mørk at også Norge skal bli tøffere i stilen.

- Vi må bli mer kyniske. Jeg merker stor forskjell på å spille her (i VM) og i Champions League. Folk er så sleipe her, sier Mørk til Dagbladet.

- Snytt Norge startet kampen bra, men en niminuttersperiode uten scoring på tampen av 1. omgang ødela mye. Håndballjentene ble hengende etter - og tapte til slutt med knappest mulig margin.

- På en måte skjønner jeg hun russeren som taklet meg (i sluttsekundene). Men det er utrolig lite fair spill. Vi burde hatt et straffekast som kunne reddet hvertfall ett poeng. Jeg føler vi blir snytt, men sånn er det, sier Mørk.

Veronica Kristiansen fikk mye tillit på venstreback, både i forsvar og angrep. Hun mener Norge spilte svakt gjennom 60 minutter.

- Vi var dårlige gjennom hele kampen. Vi hadde muligheten opptil flere ganger, men tok ikke vare på sjansen. Vi blir er for svake i forsvar og da blir vi straffet, sier Kristiansen til Dagbladet.

Skylder på forsvaret Heidi Løke mener i likhet med Mørk at Norge ble snytt for et straffekast som kunne hjulpet Norge til å redde uavgjort.

SKYLDER PÅ FORSVARET: Heidi Løke mener Norge tapte kampen i forsvarsspillet. Foto: Bjørn Langsem
SKYLDER PÅ FORSVARET: Heidi Løke mener Norge tapte kampen i forsvarsspillet. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Jeg hadde dømt straffe, sier Løke med et smil, og sikter til situasjonen der Mørk ble tatt.

- Det er alltid kjedelig å tape på denne måten. Men det er ikke den situasjonen som avgjør kampen. Vi burde klart dette. Adrenalinet er på topp og akkurat nå er det stor skuffelse i laget. Min mening er at vi taper denne kampen i forsvarspillet, sier Løke til Dagbladet.

Mandag venter Puerto Rico i neste VM-kamp.

SKUFFET: Thorir Hergeirsson. Foto: Bjørn Langsem
SKUFFET: Thorir Hergeirsson. Foto: Bjørn Langsem Vis mer