Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Frustrert Northug-rival: - Det er helt jævlig

Halfvarsson i ferd med å gi opp hele sesongen, men prøver seg likevel i morgen.

FRUSTRERT: Sveriges langrennsstjerne Calle Halfvarsson har vært svært frustrert når han har sett langrenn hjemme fra stua så langt denne sesongen.
Foto: Björn Larsson Rosvall / TT / Kod 9200
FRUSTRERT: Sveriges langrennsstjerne Calle Halfvarsson har vært svært frustrert når han har sett langrenn hjemme fra stua så langt denne sesongen. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT / Kod 9200 Vis mer

(Dagbladet): I fjor var Calle Halfvarsson Sveriges beste langrennsløper og en internasjonal toppløper gjennom hele sesongen.

Halfvarsson har utviklet seg år for år og håpte å ta steget helt opp på toppen av seierspallen denne sesongen. Det så veldig bra ut i sommer, da 26-åringen blant annet banket Petter Northug under Toppidrettsveka.

Til Dagbladet fortalte den svenske langrennsstjernen at han syntes det var håpløst å samarbeide med Northug.

RIVALER: Calle Halfvarsson og Petter Northug er rivaler i skiløypa, men svensken har sagt til Dagbladet at rivaliseringen er litt overdimensjonert i media. Foto: NTB Scanpix
RIVALER: Calle Halfvarsson og Petter Northug er rivaler i skiløypa, men svensken har sagt til Dagbladet at rivaliseringen er litt overdimensjonert i media. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Petter er Petter. Han er håpløs å samarbeide med. Han vil aldri hjelpe til med å dra, så da må man bare prøve å rykke fra ham, sa en frustrert Halfvarsson, som overfor Dagbladet la til at han gledet seg stort til å slå Northug i de store løpene til vinteren.

Frustrert Halfvarsson Den planen ser imidlertid ut til å bli vanskelig å gjennomføre. De siste ukene har nemlig vært et lite mareritt for Halfvarsson, som har slitt stort med en infeksjon i bihulene.

- Det har vært helt jævlig med disse sykdomsplagene. Høsten har veldig kjedelig. Å ligge hjemme på sofaen og se de andre konkurrere på TV, er jo ikke det jeg vil, sier Halfvarsson ifølge Expressen.

Han har ennå ikke gått et verdenscuprenn denne sesongen og har allerede gitt opp kampen om den gule trøya og de andre store målene denne sesongen.

- Å slåss om verdenscupen sammenlagt, er helt umulig nå. Også Tour de Ski blir veldig vanskelig, ettersom jeg er langt unna min beste form. Jeg har faktisk allerede begynt å rette blikket frem mot neste sesong. Den her sesongen får jeg ta som den kommer, sier 26-åringen.

Står over tremila Selv om Halfvarsson sier utad at han omtrent har gitt opp sesongen, er han nå frisk og klar for å sesongdebutere i Davos denne helga. Han går ikke tremila i dag, men prøver seg på morgendagens fristilsprint.

- Planen var egentlig å gå tremila også, men det er i overkant tøft å starte med den distansen. Det er bedre å begynne med en sprint, mener svensken.

- Jeg har ikke kunnet trene skikkelig, så om jeg går videre fra prologen, er jeg fornøyd med det, hevder Halfvarsson.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media