Frustrert Ødegaard: - Fullstendig feil

Martin Ødegaard snakket med Mustafa Hasan (18) torsdag. Nå kommer Real Madrid-profilen med en bønn.

MÅ FORLATE NORGE: Mustafa Hasan kom til Norge sammen med familien som seksåring, Moren oppga feilaktig nasjonalitet da de kom til Norge i 2008. Han har nå fylt 18 år og har fått beskjed om å forlate landet. Foto: Terje Bendiksby / NTB
MÅ FORLATE NORGE: Mustafa Hasan kom til Norge sammen med familien som seksåring, Moren oppga feilaktig nasjonalitet da de kom til Norge i 2008. Han har nå fylt 18 år og har fått beskjed om å forlate landet. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Martin Ødegaard kastet seg i dag inn i Mustafa Hasan-saken. 18-åringen, som har vært i Norge i 12 år, må forlate Norge. Bakgrunnen er at mora oppga feilaktig nasjonalitet da de kom til Norge i 2008.

Utreisefristen til Jordan er 18. januar.

- Mustafa kom til Norge da han var seks år og har bodd over 13 år i Norge. Han har ingen andre minner om livet enn det livet han har levd og lever i Norge. Hans eneste ønske er å bli værende. Storebror Abdel har fått godkjent oppholdstillatelse, mens Mustafa som har vært i Norge siden han var enda yngre blir nå kastet ut og straffet for noe hans mor gjorde da de kom til Norge for 13 år siden, skriver Ødegaard i innlegget:

Ødegaard forteller at han snakket med Hasan torsdag, og at han virkelig ønsker at 18-åringen får bli i Norge. I skrivende stund har innlegget til Ødegaard passerte 33 000 likes.

- For meg er det åpenbart at all sunn fornuft er lagt til side i denne saken, og Mustafa blir straffet for noe han selv ikke har gjort. Han må stå til rette for en annen sin handling begått da han selv var seks år gammel. Jeg synes det er fullstendig FEIL.

Den norske rapgruppa Karpe kom også med en støtteerklæring til 18-åringen onsdag:

- Hvilken signaleffekt tror de at dette har på unge med innvandrerbakgrunn? Mustafa Hasan har bodd her nesten hele livet, har et halvt år igjen av videregående og lager musikk på norsk. Hvis ikke dette er sterk nok tilknytning lenger er det snart ingen av oss som har det, skriver Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid på Karpes Instagram-konto.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer