Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Frustrert Petacchi vurderer å snu ryggen til Italia

Dopingregler gir ham lyst til å bli kasakhstaner.

FÅR IKKE KJØRE VM: Strenge italienske dopingregler gjør at Alessandro Petacchi nektes å kjøre VM i Danmark neste år. Derfor undersøker han nå mulighetene for å skifte statsborgerskap. Foto: (AP Photo/Alessandro Trovati)
FÅR IKKE KJØRE VM: Strenge italienske dopingregler gjør at Alessandro Petacchi nektes å kjøre VM i Danmark neste år. Derfor undersøker han nå mulighetene for å skifte statsborgerskap. Foto: (AP Photo/Alessandro Trovati) Vis mer

Alessandro Petacchi er frustrert over den nye dopingpolitikken i italiensk sykkelsport. Derfor vurderer han seriøst å bytte statsborgerskap.

Han er rammet av det nye lovverket i italiensk sykkelsport, som sier at dopingtatte ryttere ikke kan bli tatt ut på landslaget. Dermed mister toppspurteren Petacchi muligheten til å kjøre VM i København til høsten.

Petacchi ble tatt for å ha brukt for mye av astmamedisinen salbutamol i 2007. Han ble utestengt i en periode etter den saken, men er tilbake igjen for fullt nå. Men han får ikke mulighet til å kjøre VM, og det irriterer ham.

- Jeg må bare innrømme at jeg på seriøst grunnlag overveier å bytte statsborgerskap og bli kasakhstaner. Foreløpig vet ikke jeg ikke om det er mulig, men det blir undersøkt av noen hjelpere jeg har, sier han til sportsavisen Gazzetta dello Sport.

(NTB)