Frustrert Riiber etter sølvet: - Ordentlig dårlig

Jarl Magnus Riiber sliter mer enn han har gjort på mange år i hoppbakken. Det frustrerer. Nå håper han at bakkeskifte skal hjelpe.

STERK SPURT: Jarl Magnus Riiber knuste Bernhard Gruber og sikret norsk sølv på teamsprinten i kombinert. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
STERK SPURT: Jarl Magnus Riiber knuste Bernhard Gruber og sikret norsk sølv på teamsprinten i kombinert. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SEEFELD (Dagbladet): Det ble for langt fram til det tyske laget for Jarl Magnus Riiber og Jan Schmid på teamsprinten i kombinert, til tross for en sterk avslutning på langrennet.

Riiber hadde ingen problemer med å spurte ned Bernhard Gruber, men var for seint ute til å hente inn Fabian Riessle. Dermed ble det et nytt tysk gull i kombinert. Det irriterer det norske laget litt.

- Det er gullmedaljen vi har mest lyst på, det er det ikke noe tvil om. Samtidig føler vi at vi er nært, men vi gjør ikke en god nok jobb verken i bakken eller sporet, føltes det som. Vi mangler et lite knepp og da må vi være fornøyd med sølv, sier landslagstrener Kristian Hammer.

For 21 år gamle Jarl Magnus Riiber var sølvet hans første VM-medalje i karrieren. Verdens beste kombinertløper var tålelig glad etter sølvet var sikret.

- Jeg må si meg fornøyd med sølv i dag, det er et skritt i riktig retning, sier Riiber.

- Jeg er litt skuffa over at løypa ikke er hardere, i hvert fall på et såpass hardt føre. Det hadde vært større sjanse hvis det var samme teamsprintløype som langrenn hadde, det hadde kanskje vært en bedre løsning, fortsetter Riiber.

Nordmannen har vunnet 10 verdenscupseire denne sesongen, men må vente på sitt første VM-gull i verdensmesterskapsdebuten. Selv oppsummerer Riiber de to første VM-løpene på følgende vis:

- Det har vært to gode langrenn og et steg å ta i bakken.

- Ordentlig dårlig

Det hersker ikke tvil om at Oslo-gutten ikke har fått ut sitt maksimale potensial i hoppbakken så langt i verdensmesterskapet. Verdenscuplederen har ikke funnet seg til rette, og med unntak av prøveomgangen i går, har han vært et godt stykke unna de beste skihopperne. Kombinertsjef Ivar Stuan forteller Dagbladet at han ikke kan huske å ha sett Riiber hoppe så dårlig som han gjorde i Bergisel-bakken i Innsbruck.

- Jeg har kjent Jarl i tre år på toppnivået her, og jeg har aldri sett han hoppe så dårlig som han har gjort her.

- Jeg er helt enig i det. Det er ordentlig dårlig. Det er energiløst og mekanisk og likner ikke noe skihopping, svarer Riiber da han blir spurt om sjefens utsagn.

- Frustrerende eller?

- Ja, jeg er ferdig med den bakken nå, så vi får glede oss til det som kommer, sier Riiber.

For nå flytter kombinert fullt og helt til VM-byen Seefeld. Den østerrikske alpebyen er et av kombinertsportens gjeveste renn hver vinter og Riiber har gode minner fra tidligere renn i VM-byen. Det var her han tok sin aller første pallplass i verdenscupen, som 17-åring og i fjor var han på pallen i alle tre rennene som ble gått. Riiber mener det trolig ikke skal mer til enn et bakkeskifte før hoppformen kommer tilbake.

- Jeg tipper det og krysser fingrene for det, sier 21-åringen.

Det samme har Hammer troen på.

- Han har gode erfaringer fra den bakken her. Så det tror jeg, han kan starte med litt blanke ark og se på litt gamle skihopp hvor han har hoppa bra her, så det tror jeg blir bra, sier landslagstreneren.

Afterski #4: For en dag i Seefeld! To gull, irritert russer og mye mer snacks. Se den fjerde utgaven av Dagbladets eget ski-VM-program nå. Programleder: Øyvind Godø. Foto/redigering: Kristoffer Løkås. Vis mer

Vil kneble tyskerne

Som alltid var de Tyskland som var best i igjen. Etter at Eric Frenzel overrasket stort med å slå til på det individuelle rennet fredag, var han og lagkamerat Fabian Riessle uslåelige på teamsprinten.

Det norske laget begynner å bli lei av den tyske dominansen i mesterskap.

- Det er litt bittert, når vi ser at vi ikke får ut alt. Tyskerne gjør to kjempehopp og da er vi litt for dårlige i bakken. Det er der det blir avgjort. Vi skulle gjerne ha startet sammen med dem, da er jeg nesten sikker på at vi hadde vunnet når du ser på finishen til Jarl. Det er ingen som matcher ham der, sier Stuan.

Kombinertsjefen har styrt et norsk lag som har vært uovertrufne i verdenscupen denne sesongen, ledet an av Riiber med hans ti seire. Etter to VM-distanser venter det norske laget fortsatt på gullet. Stuan innrømmer at de bør ham med seg et gull fra mesterskapet om de skal være helt tilfreds med mesterskapet.

- Nå er vi bare halvveis og vi skal være fornøyd med to medaljer på to løp, men vi har vunnet 14 av 21 renn denne sesongen, så vi er ikke fornøyd om vi reiser hjem fra VM uten et gull, sier Stuan.

Jan Schmid tok sitt andre sølv i VM etter et godt hopp og solid innsats i sporet. Han vil ikke gå like langt som sjefen, men bekrefter at de drømmer om å stoppe det tyske gullregnet i kombinert.

- Det kommer litt an på hvordan man presterer. Hvis jeg gjør gode hopp og gode langrenn, så kan ikke jeg gå rundt og være kjempemisfornøyd, men vi drømmer jo om å ta med oss et gull hjem. De har jo vunnet ni gull på rad, så det begynner å bli nok det, sier Schmid.

Torsdag

21. februar

Kl 12.00 Prolog sprint: Sprint fristil kvinner og herrer
Kl 14.00 Finaler: Sprint fristil kvinner og herrer

Fredag

22. februar

Kl 10.30 Hopp storbakke: Kombinert (HS120 i Innsbruck)
Kl 16.15 Kombinert langrenn: 10 kilometer

Lørdag

23. februar

Kl 11.00 15 kilometer skibytte: Kvinner
Kl 12.30 30 kilometer skibytte: Herrer
Kl 14.30 Hopp Storbakke: Herrer

Søndag

24. februar

Kl 09.15 Semifinaler lagsprint: Langrenn kvinner og herrer
Kl 10.30 Hopp lagsprint: Kombinert
Kl 11.30 Finaler lagsprint: Sprint fristil langrenn kvinner og herrer
Kl 13.30 Lagsprint kombinert 2 x 7,5 kilometer langrenn
Kl 14.45 Lagkonkurranse hopp: I Innsbruck

Tirsdag

26. februar

Kl 13.30 10 kilometer klassisk: Kvinner
Kl 16.00 Kvalifisering hopp: Kvinner

Onsdag

27. februar

Kl 14.00 15 kilometer klassisk: Herrer
Kl 16.15 Hopp: Kvinner

Torsdag

28. februar

Kl 11.00 Hopp normalbakke: Kombinert
Kl 13.00 Stafett langrenn: Kvinner, 4x5 kilometer
Kl 15.15 Kombinert langrenn: 10 kilometer

Fredag

1. mars

Kl 13.15 Stafett langrenn Herrer, 4x10 kilometer
Kl 16.00 Hopp Herrer, normalbakke

Lørdag

2. mars

Kl 11.00 Lagkonkurranse kombinert: Hopp normalbakke
Kl 12.15 30 kilometer: Kvinner, fristil
Kl 14.45 Lagkonkurranse kombinert: Langrenn, 4x5 kilometer
Kl 16.00 Mixed lagkonkurranse hopp: normalbakke

Søndag

3. mars

Kl 13.00 50 kilometer: Herrer, fristil

Kan du slå venner, rivaler, langrennsløpere og eksperter i Fantaski?

Dagbladet og Swix lanserer et nytt managerspill for langrenn. Her kan du sette opp ditt eget lag bestående av seks jenter og seks gutter foran hver verdenscuprunde. Du får poeng ut ifra hvordan dine utøvere presterer.

Spillet går over hele sesongen, men du vinner premier hver eneste runde.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer