Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Frustrert Riise i ny utblåsning: - Jeg har det tungt

Antyder at karrieren kan være over.

(Dagbladet): John Arne Riise (35) legger ikke skjul på at han vil avslutte fotballkarrieren i Norge. Han har aldri spilt i Tippeligaen. Men åtte dager før fotballen ruller igjen, er han klubbløs.

- Jeg har det tungt om dagen. Tenker ufattelig mye. Hele dagen går til å tenke. Prøver å glede alle parter, men går det? Vet ikke. Tror ikke det, skriver Riise på bloggen sin. Innlegget har tittelen «Hva gjør jeg?»

Kort fortalt har venstrebacken med fortid i Liverpool og Roma dette problemet: Riise er ambassadør for spillselskapet Betsson. Dette lar seg ikke kombinere med fotball i Norge, der klubbenes lojalitet til Norsk Tipping er bunnløs. Skal Riise spille fotball i Norge, må han si opp avtalen med Betsson.

- Bare slutt hos Betsson, så går alt bra, sier mange. Nei, det er ikke bare det. Jeg har kontrakt, skriver Riise, som opplyser at han sysler med mange planer - som foredrag, jobb for Liverpool og poker.

TRIUMF:  John Arne Riise hadde sin storhetstid i Liverpool fra 2001 til 2008. I 2005 vant klubben Champions League etter bragden i Istanbul. Foto: NTB Scanpix
TRIUMF: John Arne Riise hadde sin storhetstid i Liverpool fra 2001 til 2008. I 2005 vant klubben Champions League etter bragden i Istanbul. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg blir så sliten av alt. Konstant vondt i hodet av å tenke ulike scenario, erklærer han.

I kulissene Utblåsningen kommer etter en periode der han har jobbet i kulissene. Han har snakket både med Norges Fotballforbund og Norsk Tipping. Prøvd å få til en løsning. Men skal vi tolke alle signaler, har ikke Riise noe valg: Han må si opp avtalen med Betsson hvis han skal spille fotball i Norge.

- Blir det slik at vi ikke kommer til en ordning, så respekterer jeg det hundre prosent. Hva skjer da? Da er det vel ikke så mye å diskutere, skriver Riise, som sier at han vil iverksette andre planer.

Han har 110 landskamper for Norge. Det er en rekord som kan bli stående lenge. Da avtalen med Betsson ble inngått, var han uaktuell for mer spill med flagget på brystet.

40 år Tidligere har Riise sagt at han vil spille fotball til han blir 40 år. I så fall vil han bli en del av en eksklusiv gruppe toppidrettsutøvere. I hoppsporten lar verden seg imponere av Noriaki Kasai, som i en alder av 43 år setter unge jyplinger på plass.

Frode Johnsen la opp i en alder av 41 år. Nylig sa Daniel Berg Hestad - 40 år - takk for seg i Molde. I Holmenkollen er Ole Einar Bjørndalen - 42 år - fortsatt i posisjon til å ta medalje.

Idrettspublikummet er fjetret. Og det var dette sjiktet Riise hadde sett for seg - å utfordre fysiske lover. 35-åringen kommer med sin utblåsning før han skal gjøre en jobb for Liverpool i Singapore.

- Man kan ikke alltid få det slik man vil, skriver han.

Riise er blitt koblet til flere klubber, blant annet Aalesund der lillebror Bjørn Helge er kaptein. På sikt antyder han en jobb som fotballtrener.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media