Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Frustrert, skuffa og demotivert

Slik følte VM-debutantene seg etter mix-nedturen.

ÖSTERSUND (Dagbladet.no): Det er ikke ofte et norsk stafettlag i skiskyting knapt nok blir vist på TV. Det skjedde i dag, for Norge ble tidlig liggende håpløst langt bak sammed med lag som Estland, Finland og Slovenia.

Av de fire VM-debutantene på mixlaget mislyktes jentene totalt, mens gutta kan gå med hevet hode.

Selv om startkvinne Anne Ingstadbjørg skjøt feilfritt på første skyting og brukte to ekstraskudd på den siste, var hun nesten halvannet minutt bak ved veksling.

- Jeg er veldig skuffa. Det er tungt akkurat nå, sier Ingstadbjørg til Dagbladet.no.

- Det har vært tungt i januar, og sånt går utover selvtilliten. Jeg var fryktelig usikker på formen, og svarene jeg fikk er jeg ikke fornøyd med. Det er frustrerende å gå så sakte uten å vite hva som er galt.

Stort bedre gikk det ikke for Julie Bonnevie-Svendsen på andreetappen. I likhet med Ingstadbjørg skjøt hun fullt på liggende, men brukte tre ekstraskudd på stående. Hun falt også inne på standplass.

Ved veksling hadde hun tapt ytterligere ett minutt og 16 sekunder.

- Jeg prøvde å klinke til fra start, det er det eneste du kan gjøre når du ligger langt bak. Men jeg kjente med en gang at det ikke var saft i kroppen. Det er demotiverende å gå når du føler det går sakte, sier hun.

TUNGT: Anne Ingstadbjørg var langt nede etter den skuffende mixstafetten i VM. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
TUNGT: Anne Ingstadbjørg var langt nede etter den skuffende mixstafetten i VM. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer

At de ikke greide å motbevise Björn Ferrys Ö-lag-stempel var også skuffende.

- De var frekke i kjeften i går. Men det er helt greit, jeg hadde unnet svenskene en medalje, sier hun.

Gutta reddet et snev av ære ved å gå Norge opp fra 11. til 8. plass. Alexander Os og Rune Brattsveen sørget for at avstanden fram til gullvinner Tyskland holdt seg på to minutter og 49 sekunder.

Os bebreider imidlertid ikke jentene for at stafetten aldri ble spennende sett med norske øyne.

- Jeg hadde ønsket at vi lå lenger framme, men det gikk som det gikk. Det var min første VM-øvelse. Det var artig å gå uansett, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media