Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien

Frustrert Skullerud: - At folk stiller spørsmål ved meg er helt naturlig

Etter flere gode år er Strømsgodset blitt et bunnlag. 

HARDT PRESSET: Strømsgodset-trener Tor Ole Skullerud var skuffet etter 1-2-tapet for Stabæk 16. mai. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
HARDT PRESSET: Strømsgodset-trener Tor Ole Skullerud var skuffet etter 1-2-tapet for Stabæk 16. mai. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Strømsgodset - Stabæk 1-2 (1-1)

DRAMMEN (Dagbladet): Strømsgodset sliter etter ni runder i Eliteserien. Tirsdag kveld var det lagt opp til 16.-maifest på Marienlyst. Men Stabæk ble for sterke og vant 2-1.

Dermed ligger Godset på 13. plass. Det ryster fansen, som er blitt bortskjemt med gode resultater de siste åra og ser på Godset som et topplag.

- Det var en real nedtur å gå herfra uten å få med seg noe. Jeg synes kampen var jevn. Det var sjanser begge veier. Men honnør til Stabæk, de var veldig gode, oppsummerer trener Tor Ole Skullerud etter sesongens fjerde tap.

Tonny Brochmann og Ohi Omoijuanfo sørget for målene til Stabæk. Eirik Ulland Andersen var Godets målscorer på et nydelig frispark.

Nye spørsmål

Hjemmetapet gjør at det på ny blir stilt spørsmål ved Skulleruds 4-4-2-system i Strømsgodset. Suksessen de siste åra har kommet med 4-3-3, og nå murres det blant fansen: Laget må få tilbake 4-3-3, lyder omkvedet.

HVIT JUBEL: Tonny Brochmann (t.h.) jubler sammen med Stabæk-spillerne etter å ha scoret lagets første mål mot Strømsgodset tirsdag kveld.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
HVIT JUBEL: Tonny Brochmann (t.h.) jubler sammen med Stabæk-spillerne etter å ha scoret lagets første mål mot Strømsgodset tirsdag kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Selv om det er tett på tabellen, er vi langt unna det vi hadde håpet, innrømmer Skullerud.

- Likevel skal vi ikke begynne å kave. Vi har prestert OK, men vi får ikke godt nok betalt. Jeg skjønner at folk er frustrert rundt oss. De som holder med Strømsgodset har lyst på mer enn dette. Jeg forstår den.

- Hvor trykker skoen?

- Mot Stabæk slapp vi inn litt for enkle baklengsmål, særlig den andre scoringen. Sånn kan vi ikke holde på. Det handler også om at vi må omsette de sjansene vi får. Vi har ikke skapt så mange sjanser som vi ønsker. Det lugger for oss. Men prestasjonene er bedre, det er forbannet at vi ikke får med oss poeng.

- En del av gamet

- Hva tenker du om sesongen så langt?

- Den er et godt stykke unna det vi ønsker og håper. Det er skuffende for oss i klubben, og det er skuffende for folk i Drammen. At folk stiller spørsmål ved meg er helt naturlig. Det er en del av gamet.

- Ja, hvordan merker du trykket?

- Jeg står ansvarlig for det vi får til. Jeg tar det innover meg. Jeg synes det er tungt å tape sånn som i dag. Det er en midt i fleisen. Men utover det går jeg på jobb og gjør så godt jeg kan hver dag. Vi har fått til en del bra. Jeg kan ikke se at vi kunne gjort så mye bedre enn det vi gjorde i dag. Men må avgjøre sånne kamper til vår fordel.

TOPPSCORER: Ohi Omoijuanfo tegnet seg på scoringslista igjen etter en liten tørke. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
TOPPSCORER: Ohi Omoijuanfo tegnet seg på scoringslista igjen etter en liten tørke. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Er du fornøyd med spillermaterialet du har?

- Jeg har det materialet jeg har.

Jubel

Desto større var jubelen i Stabæk-garderoben etter kampen. Toppscorer i Eliteserien - Ohi Omoijuanfo - var tilbake på scoringslista etter tre kamper med tørke. Nå er han oppe i åtte mål.

- Det har vært mye snakk om at jeg ikke har scoret i det siste, sier Ohi til Dagbladet.

- Folk har sagt: «Hva skjer med Ohi? Han scorer jo ikke lenger.» Det var jo deilig å gjøre det igjen, men jeg har ikke fokusert så mye på det. Jeg har fokusert på at jeg må gjøre det bra for laget. Jeg må ta de riktige løpene og skape rom for lagkameratene. Da vet jeg at sjansene og målene kommer.

Stabæk møter Viking hjemme i neste kamp. Strømsgodset reiser til Tromsø - et Tromsø som sjokkerte på Lerkendal 16. mai og slo Rosenborg 2-1.

Eliteserien
Rosenborg962114-520
Odd960310-918
Brann952220-717
Sarpsborg952219-1117
Stabæk952215-1017
Aalesund942312-1114
Vålerenga941412-1313
Sandefjord941412-1513
Tromsø933311-1212
Molde932413-1311
Sogndal932412-1311
Haugesund932411-1311
Strømsgodset92348-139
Kristiansund92256-138
Lillestrøm92167-147
Viking91176-164