Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Frustrert Solberg offer for Bakkeruds taktiske manøver: - Helt utrolig

Andreas Bakkerud ble nummer to i VM-runden i rallycross på Hell søndag. Petter Solberg ble et offer for en taktisk manøver fra bergenseren i semifinalen.

FRUSTRERT: Petter Solberg ble offer for Andreas Bakkeruds taktiske manøver, og ble slått ut i semifinalen. Foto: TGSPhoto/REX/Shutterstock
FRUSTRERT: Petter Solberg ble offer for Andreas Bakkeruds taktiske manøver, og ble slått ut i semifinalen. Foto: TGSPhoto/REX/Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bakkerud vant fjorårets VM-runde på Hell og viste tidlig at han hadde skumle hensikter også i årets utgave. I finalen måtte bergenseren likevel strekke våpen mot Petter Solbergs svenske teamkamerat Johan Kristoffersson.

Bakkerud tok andreplassen og sanket med det viktige VM-poeng. Bergenseren er i øyeblikket nummer seks i sammendraget.

Johan Kristoffersson leder nå VM med åtte poengs margin til regjerende mester Mattias Ekström. Petter Solberg følger deretter, 17 poeng bak lagkameraten på toppen.

– Lei meg

Etter målgang søndag var likevel manøveren Bakkerud gjorde i innledningen på sitt semifinaleheat det store samtaleemnet.

Petter Solberg kvalifiserte seg til semifinale, men fikk der en marerittaktig start. Østfoldingen ble presset ut i første sving av Bakkerud, som gjorde et utradisjonelt valg. Den taktiske manøveren skapte voldsom frustrasjon hos Solberg.

– Dette er bare helt utrolig. Jeg ble dyttet helt ut i første sving. Det var bare fryktelig kjedelig. Nå er jeg bare lei meg, sa Solberg til NRK etter dramaet.

Tilfredshet

Spydebergingen hadde problemer med å kontrollere følelsene etter nedturen. I Bakkeruds team var det stor tilfredshet over at det taktiske knepet hadde lyktes

– Vi visste at Petter kom til å bli sterk, så vi hadde bare én mulighet. Vi måtte dra han med ut sammen med oss. Jeg kan nesten ikke tro at det fungerte, sa en representant for bergenserens team til NRK etter semifinalen.

Solberg måtte dermed følge finalen fra sidelinjen, mens Bakkerud kunne innta seierspallen. Der hadde han selskap av Sebastien Loeb, som ble nummer tre.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!