SEIER: Ranheim gikk fire strake uten seier før kampen mot Molde.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
SEIER: Ranheim gikk fire strake uten seier før kampen mot Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Ranheim utnyttet Moldes elendige forsvarsspill

Frustrert Solskjær etter tabbekveld: - Best jeg ikke sier så mye

Kliniske Ranheim utnyttet Moldes forsvarstabber.

  • Molde - Ranheim 2-3

Ranheim overrasket alle og leverte meget solide resultater i løpet av første halvdel av sesongen. Men i det siste har det gått tråere, og Ranheim fikk noe å bryne seg på i et Molde som jakter på pallplass i Eliteserien.

Det tok 55 minutter før kampen tok fyr på Aker stadion. Ranheim tok ledelsen, og Molde svarte. Men så var Molde-forsvaret ved et par anledninger skikkelig på bærtur, noe Ranheim utnyttet.

Etter 3-2 på bortebane fikk Ranheim endelig en etterlengtet seier. Med den klatret de også forbi Molde på tabellen, til en fjerdeplass.

Molde fikk en redusering på overtid, men det hjalp lite på resultatet.

- Jeg tror det er best jeg ikke sier så mye. Guttene skal få høre det selv. Vi kan ikke gi bort sånne mål, det vet de selv. Det er uvant at vi gjør feil som i dag. Ett eller annet er det, sier Molde-trener Ole Gunnar Solskjær til Eurosport.

- Vi er elendige. De er mye bedre enn oss. Vi er forferdelig svake, og dommeren er like dårlig, sier Vegard Forren.

Holdt på å ryste Molde

Det tok bare sekunder før Molde-forsvaret slurvet og var på etterskudd, og Ranheim holdt på å ryste blåtrøyene. Men det var for lite snert i headingen til Ranheim-kaptein Mads Reginiussen.

- Det er stang ut. Vi trenger marginene med oss. Vi gjør en bra omgang, men kan gjøre ting bedre, sa Reginiussen til Eurosport i pausen.

Men Molde våknet, og viste at de var mer sultne på seieren enn det de viste de første sekundene av kampen. Etter sju minutter klinket Leke James til fra 12 meter, men forsøket gikk over mål.

Derfra hadde blåtrøyene et overtak på Ranheim, men slet med å spille seg til noen store sjanser. Alt i alt var det ingen stor kamp de første 45 minuttene.

Våknet til liv

Det var gjestene som skulle ta ledelsen på Aker stadion. Ti minutter etter pause var det lekkert angrepsspill av Ranheim, der ballen ble lagt ut til en ensom Michael Karlsen ved 16-meteren.

Helt upresset satte han den i mål.

Da ble det plutselig liv i kampen. Molde svarte umiddelbart. Eirik Hestad satte lagene likt da Magnus Wolff Eikrem la ballen til rette, og Hestad bare kunne banke til.

Men Ranheim nektet å gi opp. Sju minutter før slutt var Molde-forsvaret litt ute å kjøre, da Aslak Fonn Witry plukket et ball som ble spilt tilbake, og dyttet den videre til Andreas Helmersen som satte kula i mål.

Og da så det ut til å rakne helt for Molde. Ranheim utnyttet kort tid etter nok en gang dårlig forsvarsspill av vertene, og Erik Tønne snappet igjen ballen og satte den iskaldt over keeper Andreas Linde.

Molde øynet håp ett minutt åpå overtid, da Daniel Chima Chukwu stanget inn en redusering.